-->

 photo mai.jpg
I am Mai, your Shaklee Independent Distributor at Shah Alam,Selangor. COD Area coverage Shah Alam, Subang, Ara Damansara, Kampung Melayu Subang.
Delivery throughout Malaysia . Shaklee ID: 958686 | farizatul2002@yahoo.com| 0126629171|FB:Mazatul Azura Muhamad FB Pages: maishoppe
"Ya Allah! Sesungguhnya aku berlindung kepada-Mu daripada kesusahan dan kesedihan; aku berlindung kepada-Mu daripada kelemahan dan kemalasan; aku berlindung kepada-Mu daripada sifat pengecut dan bakhil; dan aku berlindung kepada-Mu daripada beban hutang dan kekerasan manusia."

Followers

Update EBM

This month Husna dah masuk 1 tahun 3 bulan.. Semakin mencabar cabaran menyusukan dengan susu badan.. Maklumlah.. Target sampai 2 tahun kan... Sekarang nie.. Nak dapatkan 12 oz sehari pun susah... Yang paling menyedihkan stok untuk bulan ini aku cume berjaya buat sebanyak 48oz compare to last month sebanyak 128oz. Adusshhh... the month is going to end soon.. tapi increment on the EBM x menunjukkan sebarang perybhana lagi.. Apa yang aku pump sehari cume cukup untuk supply for next day... huhuhu.. Alangkah susahnya hati ini...

Last kejadian yang aku berjaya mendapatkan 8oz sekali pump adalah pada 12/5/2011 @ 12 noon.. Selepas itu.. aku cume boleh dapat around 4oz to 3oz per session.. Adushhh...

Itulah hasil terakhir yang aku dapat 8oz sekali pump in single session. Kejadian pada 12 May 2011 lebih kurang 12 noon.. Lepas tu.. dah x dek la... Sekarang nie sekali pump paling banyak pun 4oz jer.. Adusshhh... Camne nak sustain nie? Risau gak la.. sebab Ramadhan is coming.. So aku kene buat preparation dari segi stok EBM utk anak aku tu.. Aku tak nak kantaoi masa bulan Ramadhan nanti.. Ntah.. Rasa tak ready lagi la nak mixed her milk.. huhuhu

Sekarang aku try my best to get at least 4 pumping session in a day.. Kat opis aku cume boleh buat 2 session.. Lagi dua session kene buat kat rumah ler... Yang penting aku target mesti dapat at least 12 oz sehari.. Sekurang-kurangnya walaupun tak tambah stok, at least aku tak gunakan stok sedia ada like previous-previous month!!

Alhamdulillah... aku bersyukur keputusan ku membeli Medela Freestyle sekurang-kurangnya membantu aku dalam waktu-waktu kritikal begini.. Walaupun agak susah nak jaga.. sebab dia kene cleans throughly so that tak dek kekotoran melekat, tapi function dia memang sangat convenience dan simulation dia amat membantu sepanjang process expressing.

My best friend- freestyle

Ya Allah.. Permudahkanlah urusanku dalam menyusukan anakku.. Perbanyakkanlah susuku sepaya sentiasa mencukupi untuk anakku.. Kuatkan semangatku dalam menempuh semua cabaran-cabaran yang mendatang Ya Allah...

0 Nukilan Rasa:

Catat Ulasan

Terima Kasih Sudi Singgah.. Silalah tinggalkan jejak yer.. Insya-Allah.. nanti saya jenguk kembali :)

Related Posts Plugin for http://mazatulazura.blogspot.com
Copyright © 2013-20124 Small Steps To A Big Journey All Rights Reserved Cik Eintan Nurfuzie