-->

 photo mai.jpg
I am Mai, your Shaklee Independent Distributor at Shah Alam,Selangor. COD Area coverage Shah Alam, Subang, Ara Damansara, Kampung Melayu Subang.
Delivery throughout Malaysia . Shaklee ID: 958686 | farizatul2002@yahoo.com| 0126629171|FB:Mazatul Azura Muhamad FB Pages: maishoppe
"Ya Allah! Sesungguhnya aku berlindung kepada-Mu daripada kesusahan dan kesedihan; aku berlindung kepada-Mu daripada kelemahan dan kemalasan; aku berlindung kepada-Mu daripada sifat pengecut dan bakhil; dan aku berlindung kepada-Mu daripada beban hutang dan kekerasan manusia."

Followers

Siput Sedut Goreng

Dah berkurun aku tak makan siput sedut.. Tiba2 teringin plak nak makan.. so belilah siput sedut dalam 1/2 kg.. Sebab kat rumah tu cuma aku ngan hubby jer yg makan.. budak2 tu confirm la tak makan kan!

Selalunya siput sedut aku masak lemak cili padi jer.. tapi semlm rasa cam nak cube kelainan la.. so aku try la buat siput sedut goreng... Rupanya sedap jugak kalau siput sedut tu digorengkan... lebih kenyal.. Tapi as usualla.. aku kalau buat ape2 wajib pedasla kan.. Actually lately aku dah kemaruk makan makanan yang pedas2.. dah lama aku kurangkan makanan yang pedas nie...

Tgklah pic sidut sedut goreng aku... nyum2..

Ni yang belum dimasak key!


Ini yang sudah siap dimasak... Sedap tahap gaban!!! hahahaha


Resepi ciptaan sendiri key!! walaupun original recipe aku ceduk dr my resepi tapi aku as usual.. tak pernah follow original recipe ok!

Bahan2
Siput sedut- 1/2 kg
bawang putih - 2 ulas
bawang merah- 4 ulas
halia- 1 inch
Serai-2 btg
cili kering- ikut suke (nak pedas guna la banyak sikit)
sos tiram
sos cili
kicap

Cara-cara
1. Semua bahan hendaklah dikisar kecuali sos2 ok
2. Tumis sampai naik minyak then masukkan serai yang diketuk
3. Bila dah naik bau, masukkan segala jenis sos
4. Masukkan garam + gula sedikit
5. Masukkan air dan siput sedut
6. Masak dengan api yang kecil sehingga kering

So, kawan-kawan.. selamat mencuba...

0 Nukilan Rasa:

Catat Ulasan

Terima Kasih Sudi Singgah.. Silalah tinggalkan jejak yer.. Insya-Allah.. nanti saya jenguk kembali :)

Related Posts Plugin for http://mazatulazura.blogspot.com
Copyright © 2013-20124 Small Steps To A Big Journey All Rights Reserved Cik Eintan Nurfuzie