-->

 photo mai.jpg
I am Mai, your Shaklee Independent Distributor at Shah Alam,Selangor. COD Area coverage Shah Alam, Subang, Ara Damansara, Kampung Melayu Subang.
Delivery throughout Malaysia . Shaklee ID: 958686 | farizatul2002@yahoo.com| 0126629171|FB:Mazatul Azura Muhamad FB Pages: maishoppe
"Ya Allah! Sesungguhnya aku berlindung kepada-Mu daripada kesusahan dan kesedihan; aku berlindung kepada-Mu daripada kelemahan dan kemalasan; aku berlindung kepada-Mu daripada sifat pengecut dan bakhil; dan aku berlindung kepada-Mu daripada beban hutang dan kekerasan manusia."

Followers

International OSH Day

For all OSH practitioner.. upcoming 28/4/2011 is our international OSH day!! So.. sehubungan dengan itu NIOSH ada bagi free seminar.. Jom register!!WORLD OSH DAY 2011 : SIRI SEMINAR KESEDARAN UMUM 28 APRIL 2011 (PERCUMA)
 OBJEKTIF PROGRAM:
(SEMPENA SAMBUTAN HARI ‘OSH’ SEDUNIA)
TARIKH : 28 APRIL 2011 – NIOSH, Bandar Baru Bangi, Selangor
TAJUK : WORLD OSH DAY 2011 (OSH MANAGEMENT SYSTEMS : A TOOL FOR CONTINUAL IMPROVEMENT)
TEMPAT ADALAH TERHAD / PENYERTAAN ADALAH PERCUMA
* PENDAFTARAN HANYA MELALUI WEBSITE NIOSH SAHAJA www.niosh.com.my  (ONLINE SYSTEM).
TARIKH BERMULA PENDAFTARAN ‘ONLINE’: 22hb APRIL 2011
http://www.niosh.com.my/seminar/seminar_list2011.html
World OSH Day 2011SIRI SEMINAR KESEDARAN UMUM” ini merupakan program latihan bagi menambahkan ilmu pengetahuan berkenaan keselamatan dan kesihatan pekerjaan (KKP) untuk semua tempat kerja anjuran NIOSH dengan kerjasama PERKESO – JKKP untuk mencapai matlamat “Kemalangan Sifar & Mewujudkan Budaya Kerja Selamat dan Sihat”.
Terdapat beberapa akta di Malaysia yang memberi penekanan terhadap aspek pengawalan & penyeliaan bagi tanggungjawab majikan dan tanggungjawab pekerja untuk mengurangkan risiko kemalangan dan bahaya-bahaya di tempat kerja demi memastikan setiap pekerjaan adalah selamat untuk bekerja.
Pemahaman berkenaan aspek keselamatan dan kesihatan pekerjaan ini adalah tanggungjawab semua pekerja dan setiap pekerja swasta adalah dilindungi oleh insurans di bawah AKTA KESELAMATAN SOSIAL PEKERJA 1969 & PERATURAN-PERATURAN (AM) KESELAMATAN SOSIAL PEKERJA 1971 (PERKESO ).
Setiap pekerja merupakan satu aset yang berharga bagi Negara, kerana setiap pekerjaan adalah tunjang pembangunan untuk setiap sektor bagi memantapkan ekonomi Malaysia . Oleh itu setiap majikan di Malaysia harus memahami peranan AKTA KESELAMATAN DAN KESIHATAN PEKERJAAN TAHUN 1994 (OSHA) & AKTA KILANG DAN JENTERA TAHUN 1967 di bawah penyeliaan Jabatan Keselamatan dan Kesihatan Pekerjaan (JKKP/DOSH).

0 Nukilan Rasa:

Catat Ulasan

Terima Kasih Sudi Singgah.. Silalah tinggalkan jejak yer.. Insya-Allah.. nanti saya jenguk kembali :)

Related Posts Plugin for http://mazatulazura.blogspot.com
Copyright © 2013-20124 Small Steps To A Big Journey All Rights Reserved Cik Eintan Nurfuzie