-->

 photo mai.jpg
I am Mai, your Shaklee Independent Distributor at Shah Alam,Selangor. COD Area coverage Shah Alam, Subang, Ara Damansara, Kampung Melayu Subang.
Delivery throughout Malaysia . Shaklee ID: 958686 | farizatul2002@yahoo.com| 0126629171|FB:Mazatul Azura Muhamad FB Pages: maishoppe
"Ya Allah! Sesungguhnya aku berlindung kepada-Mu daripada kesusahan dan kesedihan; aku berlindung kepada-Mu daripada kelemahan dan kemalasan; aku berlindung kepada-Mu daripada sifat pengecut dan bakhil; dan aku berlindung kepada-Mu daripada beban hutang dan kekerasan manusia."

Followers

Bicara Hati- didedikasikan untuk anak-anakku..

Hari nie sedang aku menjalani kerja rutin di office, tiba-tiba hati terasa rindu pada anak-anakku..  Sudah lama rasanya aku tidak spend quality time with them..

Diakui.. bila anak-anak dah ramai.. makin tak banyak masa yang kite spend with each everyone of them.. Kebanyakan masa akan lebih tertumpu pada yang paling kecil.. Bukan bias tapi ntahlah.. itu yang selalu terjadi.. Dalam sehari dua nie, aku sering terfikir, betapa kesiannya anak ku yang paling besar sebab amatlah jarang aku spend masa dengan dia..

Pagi-pagi dah dimulai dengan bebelan sebab lambat utk bersiap pergi ke sekolah.. Alangkah tipisnya iman aku.. alangkah tipisnya kesabaran aku.. Dari pagi sampai ke petang aku bekerja dan mereka bersekolah.. Balik petang aku dah sibuk di dapur.. menyediakan makan malam.. Kebanyakan masa pulak spend utk baby bila dia nak menyusu.. Tinggalkan semua kerja utk baby.. Memenuhi tuntutan si kecil utk menyusu.. Kadang-kadang yang lain pohon perhatian dr aku, secara spontan penolkan aku akan menyebabkan mereka sedih.. berjauh hati.. terasa tidak disayangi.. Alangkah kesiannya anak-anak ku..

Bila malam, keletihan dalam menyelesaikan urusan harian membuatkan aku cepat meninggikan suara.. Alangkah sedihnya hati anak-anak aku.. Alangkah kesiannya mereka.. Alangkah sedihnya hati aku bila mengenangkan semua itu..  Jauh disudut hati aku, aku ingin anak-anak aku memahami diri ku.. tapi aku sendiri fahamkah dengan kehendak mereka?

Duhai anak-anakku... maafkan mama kerana jarang bermesra dengan kamu seperti dulu.. tapi ingatlah.. kasih sayang mama utk kamu semua tidak akan pernah berkurangan walaupun nyawa bercerai dari badan.."

"Ya Allah.. berikanlah yang terbaik untukku.. Kurniakan aku kesabaran dalam mendidik anak-anak.. pereratkan kasih sayang kami semua... Ya Allah.. lembutkanlah hati anak-anakku ke arah kebaikan, Lindungi mereka dr segala kejahatan dunia.. Amin Ya Rabbal Alamain.."

0 Nukilan Rasa:

Catat Ulasan

Terima Kasih Sudi Singgah.. Silalah tinggalkan jejak yer.. Insya-Allah.. nanti saya jenguk kembali :)

Related Posts Plugin for http://mazatulazura.blogspot.com
Copyright © 2013-20124 Small Steps To A Big Journey All Rights Reserved Cik Eintan Nurfuzie