-->

 photo mai.jpg
I am Mai, your Shaklee Independent Distributor at Shah Alam,Selangor. COD Area coverage Shah Alam, Subang, Ara Damansara, Kampung Melayu Subang.
Delivery throughout Malaysia . Shaklee ID: 958686 | farizatul2002@yahoo.com| 0126629171|FB:Mazatul Azura Muhamad FB Pages: maishoppe
"Ya Allah! Sesungguhnya aku berlindung kepada-Mu daripada kesusahan dan kesedihan; aku berlindung kepada-Mu daripada kelemahan dan kemalasan; aku berlindung kepada-Mu daripada sifat pengecut dan bakhil; dan aku berlindung kepada-Mu daripada beban hutang dan kekerasan manusia."

Followers

EBM Update

Susulan entry ku sebelum nie.. Alkisah kemerosotan EBM tahap gaban... hahaha.. dah lama x gune word 'gaban'..  Setelah seminggu berusaha membuat double pumping sampai letih-letih la.. Alhamdulillah.. dh nampak balik improvementnyer ok.. Tapi unfortunely.. last weekend aku x sempat nak continuous the effort.. Tersangatlah bznyer berjalan key....

After 4 days of trial (double pumping + tendum yg sangat susah nak dilaksakan skrg nie.. sebab husna dah pandai tarik2.. key), supply dah slighly naik ketahap biasa.. 3 times pumping dpt 12oz.. masuk  hari ke6 dah boleh dpt 13 to 14 oz.. In a day aku try to get at least 5 session of pumping which I manage to get dalam 18 to 20oz.. Alhamdulillah.. at least boleh masukkan balik stok EBM ku...

Last saturday aku reducekan pemberian makan kepada Husna utk menggalakkan dia lebih BF (sebab skrg nie dia BF main-main jer...) Disebabkan saturday langsung x pump.. so aku agak risau ler.. sebab supply baru nak recover kan... So.. semalam pagi bangun jer aku terus pump and manage to get 4oz. Itulah satu2nya session pump semalam.. after that dah sibuk settlekan kerja2 rumah yg bertimbun.. Tired key!!!

Pagi tadi, hubby yang tolong keluarkan susu utk baby.. soklan pertama dia.. ' susu baby nie guna yang bulan 2 dah ker?'. Ha.. tgk.. betapa kritikalnya stok EBM ku skrg nie... Tapi tak pa.. I believe I can still manage it.... Jom tgk stok EBM ku skrg nie dah tinggal bape...

February- 26 x 4oz = 104oz
March= 15 x 8oz=  120oz
Total= 224oz

Sangat-sangat kritikal key! So.. tanamkan azam.. kuatkan semangat.. yang penting aku jangan putus asa.. Chaiyook!!! BTW.. Supplement yang aku ambik pun agak membantu... Kalau dulu aku ambik shaklee alfafa 6pcs sekaligus.. but now dengan bimbingan Alin yang recommend aku ambik 2pcs pagi, 2pcs tghhari dan 2 pcs malam.. aku nampak perubahan dia... Alhamdulillah... So.. aku jangan malas-malas utk pump dan consistent ambik supplement key!!!

2 Nukilan Rasa:

Terima Kasih Sudi Singgah.. Silalah tinggalkan jejak yer.. Insya-Allah.. nanti saya jenguk kembali :)

Related Posts Plugin for http://mazatulazura.blogspot.com
Copyright © 2013-20124 Small Steps To A Big Journey All Rights Reserved Cik Eintan Nurfuzie