-->

 photo mai.jpg
I am Mai, your Shaklee Independent Distributor at Shah Alam,Selangor. COD Area coverage Shah Alam, Subang, Ara Damansara, Kampung Melayu Subang.
Delivery throughout Malaysia . Shaklee ID: 958686 | farizatul2002@yahoo.com| 0126629171|FB:Mazatul Azura Muhamad FB Pages: maishoppe
"Ya Allah! Sesungguhnya aku berlindung kepada-Mu daripada kesusahan dan kesedihan; aku berlindung kepada-Mu daripada kelemahan dan kemalasan; aku berlindung kepada-Mu daripada sifat pengecut dan bakhil; dan aku berlindung kepada-Mu daripada beban hutang dan kekerasan manusia."

Followers

Wafa & Results Kafa- 1st Quarter 2011

Balik kerja semalam my eldest daughter show me her score card utk sekolah KAFA.. Alhamdulillah... Walaupun results tak berapa cemerlang, tapi sekurang-kurangnya she can do it.. Which we all pun cam tak percaya jer tgk results dia...

This is her score card... Overall she get 78.4% and get the 5th place in her classroom out of 35 students.. Not bad la kan...

Moga-moga she will continuously interested in her education and hopefully she will never ever feel tired to learn.

EBM Update

Susulan entry ku sebelum nie.. Alkisah kemerosotan EBM tahap gaban... hahaha.. dah lama x gune word 'gaban'..  Setelah seminggu berusaha membuat double pumping sampai letih-letih la.. Alhamdulillah.. dh nampak balik improvementnyer ok.. Tapi unfortunely.. last weekend aku x sempat nak continuous the effort.. Tersangatlah bznyer berjalan key....

After 4 days of trial (double pumping + tendum yg sangat susah nak dilaksakan skrg nie.. sebab husna dah pandai tarik2.. key), supply dah slighly naik ketahap biasa.. 3 times pumping dpt 12oz.. masuk  hari ke6 dah boleh dpt 13 to 14 oz.. In a day aku try to get at least 5 session of pumping which I manage to get dalam 18 to 20oz.. Alhamdulillah.. at least boleh masukkan balik stok EBM ku...

Last saturday aku reducekan pemberian makan kepada Husna utk menggalakkan dia lebih BF (sebab skrg nie dia BF main-main jer...) Disebabkan saturday langsung x pump.. so aku agak risau ler.. sebab supply baru nak recover kan... So.. semalam pagi bangun jer aku terus pump and manage to get 4oz. Itulah satu2nya session pump semalam.. after that dah sibuk settlekan kerja2 rumah yg bertimbun.. Tired key!!!

Pagi tadi, hubby yang tolong keluarkan susu utk baby.. soklan pertama dia.. ' susu baby nie guna yang bulan 2 dah ker?'. Ha.. tgk.. betapa kritikalnya stok EBM ku skrg nie... Tapi tak pa.. I believe I can still manage it.... Jom tgk stok EBM ku skrg nie dah tinggal bape...

February- 26 x 4oz = 104oz
March= 15 x 8oz=  120oz
Total= 224oz

Sangat-sangat kritikal key! So.. tanamkan azam.. kuatkan semangat.. yang penting aku jangan putus asa.. Chaiyook!!! BTW.. Supplement yang aku ambik pun agak membantu... Kalau dulu aku ambik shaklee alfafa 6pcs sekaligus.. but now dengan bimbingan Alin yang recommend aku ambik 2pcs pagi, 2pcs tghhari dan 2 pcs malam.. aku nampak perubahan dia... Alhamdulillah... So.. aku jangan malas-malas utk pump dan consistent ambik supplement key!!!

EBM ku!!!!

Dah lama tak bercerita pasal penyusuan ku kan! Lately mungkin disebabkan dengan kerja -kerja yang tak pernah habis, aku cuma dpt spend masa utk pump session kat office twice a day or else once a day.. Kat rumah plak memang langsung tak pump.. Penyakit 'M' makin menebal.. Akibatnya.. EBM aku makin merosot...

Sekarang nie mulalah risau.. apa tak nya.. my lil Husna baru masuk 1 year but my stok cume tinggal 176oz aje!!! Wargghhh!!!! Risau bukan kepalang mama!! With that amount, cuma mampu bertahan untuk 1 week ++ kalau keep on camni.. So, mulai sekarang aku set target balik utk increase my pumping session.. Kat office I'll try to make it 3 times.. then balik rumah sekurang-kurangnya 2 kali..

Nak buat cam dulu bangun kul 3 pagi utk pumping x larat dah la kan.. Sebab diorang nie sebelum kul 12 tak tido... Sekarang for 15 minutes pumping session aku cume boleh dapat 3oz jer.. compare to last month at least I can get min 4oz to 6 oz..

Ya Allah.. Buanglah rasa malas dalam diri aku.. Permudahkanlah segala urusanku dalam menyusukan anak ku agar mampu menuruti syariatmu... Aku tekad, aku akan terus berusaha untuk menyusukan anak ku sekurang-kurangnya sehingga 2 tahun!

Tragedi di bilik menyusu!!

Adusss... alangkah bersalahnya aku!!! hari nie aku dengan tidak sengaja telah menyebabkan incident ketumpahan EBM rakan sekerja di bilik menyusu!!! Bersalahnya... bukan sikit taw.. banyak.. lebih kurang 2oz tau!!! Ntah camne boleh terlanggar sampai tertumpah EBM dia...


Adusss... nak ganti pun tak leh nie... bersalahnya aku.. walaupun ribu-ribu kali aku mintak maaf, bukan boleh ganti pun... Dahla hasil EBM hari nie kurang memberangsangkan.. Pastu aku bagi tumpah plak...

For my friend Niza, Akak mintak maaf banyak-banyak yer... sangat-sangat tak sengaja... huhuhuhu... Hari nie kite buat 3 session key!! Cover balik yg tertumpah tu ok... :(

Husna Dah Setahun!!!

Hari nie cukuplah sudah Husna setahun... Bermakna dah setahun jugakla breastfeeding journey aku bersama Husna... Hari ini jugak merupakan hari wanita.. Alangkah completenya hidup aku sebagai seorang wanita... mempunyai suami yang baik, anak-anak yang comey dan aktif... Alhamdulillah.... Semoga Allah tetap merahmati kehidupan kami sekeluarga.....

Update sikit perkembangan Husna skrg... Setahun nie dia dah pandai sebut 'papa'.. 'bye'.. dah pandai berebut barang ngan kakak dia, dah pandai merajuk.. yang paling penting dah pandai main-main.. Nie yang buat mama geram sangat nie... senyum pun dah pandai... Nampakla gigi dia tu.... Hmmm... rindu dah kat anak mama sorang nie...

nie gambar besday girl pagi nie... kacau dia sampai bangun...






ngan papa sebelum hantar gi rumah babysitter...


Semoga Allah sentiasa melindungi anak-anakku.. dan semoga mereka membesar sebagai anak yang solehah.. Amin..

sedih..

Dalam hati ade tasik.. huwarrggg!!!!

Kenapa? Aku sikit punya confident exam SHO aku paper 4 tak lulus.. ngape? sebab masa presentation retu, soklan dia cam aku nie hafal satu buku law!! arrrgggg... presentation confident.. bab law ni manalah aku nak ingat sume weh!!

Oklah.. tu jer la aku nak share.. hahhaha
Related Posts Plugin for http://mazatulazura.blogspot.com
Copyright © 2013-20124 Small Steps To A Big Journey All Rights Reserved Cik Eintan Nurfuzie