-->

 photo mai.jpg
I am Mai, your Shaklee Independent Distributor at Shah Alam,Selangor. COD Area coverage Shah Alam, Subang, Ara Damansara, Kampung Melayu Subang.
Delivery throughout Malaysia . Shaklee ID: 958686 | farizatul2002@yahoo.com| 0126629171|FB:Mazatul Azura Muhamad FB Pages: maishoppe
"Ya Allah! Sesungguhnya aku berlindung kepada-Mu daripada kesusahan dan kesedihan; aku berlindung kepada-Mu daripada kelemahan dan kemalasan; aku berlindung kepada-Mu daripada sifat pengecut dan bakhil; dan aku berlindung kepada-Mu daripada beban hutang dan kekerasan manusia."

Followers

Jalan-Jalan ke Bukit Cerakah

Last Sunday bawak anak-anak jalan-jalan ke Bukit Cerakah, Shah Alam. Saja ke sana since Saturday we ols tak dek gi mana-mana.. Just lepak kat rumah jer kan.. Ahad tu bertolak dr rumah pun dah kul 3pm.. Reach there kul 3.30.. Pay entrance fees rm3 fro adults and RM1 for kids 12 years and above. Niat hati nak rent bicycle.. tapi sebab ade baby susah la plak kan.. So we ols jalan kaki jer la... Nak naik bas crowded sangat..

We ols cume jalan-jalan ke Taman Padi, Taman Rumah Idaman, Taman Haiwan, Taman Arnab, then pergi Rumah 4 Musim. Tapi tutup la plak.. So lepak-lepak kat Taman permainan jer...

Then hujan turun plak!! Apalagi... terus kelam kabut berjalan balik.. Nak naik bas pun sama.. too crowded.. malas nak tunggu sama.. Jadinyer.. sempat la mandi hujan sikit... hahaha..

Layan ajelah...








Wafa n Results Examnya 2010


7 November 2010 is my eldest daughter convo for her Tadika ABIM for the whole Selangor. Konvokesyen di Dewan Seksyen 11, Shah Alm. On that day she will perform ' A Little Khalifah' song..

We reach there at 7.45am, register & terus masuk dewan. Majlis akan bermula pada pukul 9 pagi.. Since she need to do early prepartion for her 'show', so we all pergi awal.. Bila masuk dewan, selak buku yg diberikan, mata aku terpandang senarai Pelajar Cemerlang & Terbaik utk negeri Selangor bagi Tadika ABIM Shah Alam. Di ruangan Peajar Terbaik, nama anak aku ada disitu.. ( Pelajar terbaik & Cemerlang is not being told in advance). So, we both are very surprise.. She's at no.5 among the best students! Alhamdulillah... bukan senang nak tercalon dalam pelajar terbaik bagi Tadika ABIM di seluruh Shah Alam. Alhamdulillah.... So, harini banyak kali la dia naik pentas...

Doaku utk anak ku ini, semoga dia membesar dengan penuh kasih sayang dan mampu menjadi insan yang berjaya di dunia dan juga di akhirat... Amin...

Layan her photos during the event..Sijil Pelajar Terbaik & Tamat Tadika


 Trofi Pelajar Terbaik
 Tengah beratur utk memerima sijil..



 Selepas menerima trofi & hadiah berupa beg sekolah

 On the Stage with other Best Students..


 With her teacher & Sister- Cikgu Su & Kak Ngah

 With me, her mother..
  and her father...
 

Sorry.... gambar kurang memuaskan sebab salah set resolusi... huhuhu...Nak upload video persembahan dia lama betul.. malas la aku..Tak per la.. aku buat personal collection jer la..

October Bulan Ujian

Dah lama betul aku tak update blog.. Kesuntukan masa amatlah membataskan aku utk berblog.. October merupakan bulan yang paling menuntut kecekalan aku.. Bulan yang membuatkan aku muhasabah diri.. dan sepatutnya menjadi bulan yang mampu melembutkan hati aku...

October, Bulan yang memerlukan komitment aku yg extra dalam tugasan aku.. dan bulan itu juga aku menerima pelbagai berita buruk.. Kalau tak kuat semangat, ntahla...

Secara ringkasnya.. Kronologi October 2010 utk aku..

Whole Month: Busy with ISO 9001 project
7hb ~ 11hb : Mak admitted due to Chronic Kidney Failure (which really give a deep impact to us!)
8hb : My uncle passed away
12hb: Dpt berita atuk dah uzur..
13hb: Atuk passed away....

Yang aku sedih sekali, tidak satu pun yg mampu aku hadirkan diri disebabkan dateline utk ISO project aku dah tight.. X boleh bercuti... Alangkah sedihnya hati ini...

Walaubagaimanapun, ku kirimkan doa dari kejauhan.. Semoga mereka sudi memahami keadaanku di saat itu..

Major Task for The Year

Alhamdulillah... Major task aku tahun ni dah berjaya disempurnakan... Finally kami dah achieve ISO9001:2008 certification for the whole group of companies (7 companies at the same times) without engange any consultant... Task yang amat memerlukan comitment dari aku disaat banyak komitment utk keluarga yg perlu diberi perhatian..Hampir sebulan berkampung di office utk menyiapkan semua task2.. review semua perkara...

Dalam masa sebulan aku n en.boss bertungkus lumus menjana idea utk achieve the certification. Finally we did it!! Congratulations to all staff yg sama sama berkerjasama... :)
Related Posts Plugin for http://mazatulazura.blogspot.com
Copyright © 2013-20124 Small Steps To A Big Journey All Rights Reserved Cik Eintan Nurfuzie