-->

 photo mai.jpg
I am Mai, your Shaklee Independent Distributor at Shah Alam,Selangor. COD Area coverage Shah Alam, Subang, Ara Damansara, Kampung Melayu Subang.
Delivery throughout Malaysia . Shaklee ID: 958686 | farizatul2002@yahoo.com| 0126629171|FB:Mazatul Azura Muhamad FB Pages: maishoppe
"Ya Allah! Sesungguhnya aku berlindung kepada-Mu daripada kesusahan dan kesedihan; aku berlindung kepada-Mu daripada kelemahan dan kemalasan; aku berlindung kepada-Mu daripada sifat pengecut dan bakhil; dan aku berlindung kepada-Mu daripada beban hutang dan kekerasan manusia."

Followers

My New Medela Freestyle

End June recently, I just bought a new pump menggantikan single pump aku yang baru 2 bulan ku gunakan.. Reason aku beralih kepada Medela Freestyle kerana dia double pumping and compact. Lagipun menggunakan double pumping is better than single pumping.. Aku sayang gak la kat Safety Plus gen2 aku tu.. sebab it's not so bad cuma disebabkan ia single pump, dia ambik masa sikit utk aku menjalankan aktivi pumping kat office i.e menyebabkan aku selalu kene terburu2 bila pumping. So bila terburu-buru, kurangla sikit production aku kan..

Medela Freestyle aku nie amatlah stylish dan comfortable. Lagipun ia dilengkapi ngan ION battery dimana aku x perlu la beli bateri 2A lagi bila x dek bekalan letrik kan.. contohnya semasa travel dalam kereta.. Selepas memikirkan semasaknya aku mengambil langkah berani utk invest dlm pump nie.. dan Alhamdulillah.. sejak menggukan pump nie, aku dah boleh cover stok EBM yang semakin merosot sejak aku gi Training SHO.. Hopefully, aku akan lebih rajin dan mampu menyimpan stok yang banyak dan mencukupi utk anak aku...

Big thanks untuk kak Raziah yang sanggup mengorbankan turn kutu dia bulan nie demi aku..( Thanks gak kat Alin for the idea..:) Disebabkan itu aku mampu membeli my new Freestyle (It's a big lump sum of money key!).. and thanks also to my hubby yang sentiasa memahami...

So sekarang aku nak let go pump aku tu.. And pump yang aku nak let go nie brand new sebab aku tak pernah guna lagi. Pump safety plus aku hantar servis and get a new one as replacement.. Sape2 berminat boleh contact aku.. hehehe

Ya Allah, Permudahkanlah urusan aku dalam kehidupan ku, Perbanyakkanlah susuku agar sentisasa mencukupi untuk anak ku, Permudahkanlah urusanku untuk menyusukan anakku mengikut syariatMu.. Amin..

0 Nukilan Rasa:

Catat Ulasan

Terima Kasih Sudi Singgah.. Silalah tinggalkan jejak yer.. Insya-Allah.. nanti saya jenguk kembali :)

Related Posts Plugin for http://mazatulazura.blogspot.com
Copyright © 2013-20124 Small Steps To A Big Journey All Rights Reserved Cik Eintan Nurfuzie