-->

 photo mai.jpg
I am Mai, your Shaklee Independent Distributor at Shah Alam,Selangor. COD Area coverage Shah Alam, Subang, Ara Damansara, Kampung Melayu Subang.
Delivery throughout Malaysia . Shaklee ID: 958686 | farizatul2002@yahoo.com| 0126629171|FB:Mazatul Azura Muhamad FB Pages: maishoppe
"Ya Allah! Sesungguhnya aku berlindung kepada-Mu daripada kesusahan dan kesedihan; aku berlindung kepada-Mu daripada kelemahan dan kemalasan; aku berlindung kepada-Mu daripada sifat pengecut dan bakhil; dan aku berlindung kepada-Mu daripada beban hutang dan kekerasan manusia."

Followers

Sedih & Terkilan

Ingat tak entry aku pasal we all plan nak hantar anak sulung aku WAFA ke sekolah rendah agama Integrasi.. Last month she have sit for the test and the result already come out. Unfortunately dia tak dapat.. Alangkah sedihnyer hati aku.. dan dia juga kecewa.. keep on asking why she don't get the school. Because she say that she can answer the test agak baik..

Disebabkan we all pun x taw her passing mark (it's school P&C), so nak question byk2 pun tak guna. Hari nie aku ngan hubby pergi sekolah tu untuk buat rayuan. The administration said that they accept only the appeal but no guarantee that it's will be processing... Aku harap-harap pihak sekolah boleh consider utk rayuan tersebut.

FYI, for next year thn 1, seramai 500++ candidate yang dtg mencuba nasib utk merebut 200 tempat yang ditawarkan... peluang untuk anak-anak yang sederhana saja pencapaian dia memang susah sikit la... sebab test dia meliputi BM,BI,Math, Jawi, Penulisan, Mewarna dan juga oral. Semua test tu conducted in 2 hours time. Wafa cakap yang dia x sempat nak siapkan... Maybe sebab itu kut she couldn't get flying mark kan..

Walaupun result yg mengecewakan itu sudah keluar, tapi aku masih berharap pihak sekolah SRAI seksyen 19 can consider our appeal. Doakan yang terbaik utk anak aku key!

Wedding Hazirah & Dzar

Congratulations my cik ar & dzar for their wedding... We ols sempat gi yang belah lelaki jer... Majlis kesyukuran belah lelaki diadakan di Sri Hartamas Plaza, WIndsor. It's like a pool party (casual & santai). AKu gi kejap jer.. lepas makan terus balik sebab tak tahan anak2 nak terjun kolam.. hahaha..

Photo family ngan pengantin....



Buat Hazirah & Dzar.. Semoga bahagia sehingga ke akhir hayat kalian berdua.. Semoga cepat2 dapat cahaya mata... :)

Kesihatan tak menentu..

Dah lama tak batuk.. masuk minggu ni dah seminggu aku batuk + selsema.. antibiotik pun dah habis telan (which resulting my milk supply drop drastically..) Tu pun doctor bagi a very mild antibiotik.. So aku dah habiskan antibiotik tu.. (sebab tekak dah ade infection sikit kan.. telan jugak ar..) Tapi sampai sekarang pun still x ok lagi.. makin teruk ade ler.. cume tekak tu dah kurang la sakit..

The sad things is, the whole family dah berjangit including my little princess... Hopefully my baby akan sihat sebab aku sangatla risau nanti takut dia kene bronkitis plak which may lead to asthma. Maklumlah baby x leh makan ubat ( x digalakkan.. ). Agaknyer sebab dah tua nie kan, aku batuk sampai sesak nafas. Doctor siap tanya samada aku ade asthma ker.. So far aku x dek asthma tapi manalah tau bila dah tua nie kene asthman plak.. kan!!! itu jer la perkembangan terbaru aku..sat gi aku entrykan we ols gi kenduri kawin officemate.. :)

HUSNA DAH 4 BULAN!!

Semalam cukupla sudah Husna 4 bulan... Senangnyer hati aku melihat anak aku yg semakin sihat dan membesar bagaikan johan... Perkembangan Husna dah masuk 4 bulan nie...

- Dah pandai menirap dan mampu bertahan lebih lama dr biasa.
- Dah suke tengok TV
- Kadang2 dah pandai merengek nak suruh aku dukung bila nampak aku lalu
- Kalau tgh BF, aku bercakap ngan suara yg agak kuat, dah pandai stop dr BF n bagi 'renungan maut'
- Suke sangat bersembang and rajin senyum..

Semoga Husna membesar dengan sihat dan menjadi anak yang solehah.. Amin....

My New Medela Freestyle

End June recently, I just bought a new pump menggantikan single pump aku yang baru 2 bulan ku gunakan.. Reason aku beralih kepada Medela Freestyle kerana dia double pumping and compact. Lagipun menggunakan double pumping is better than single pumping.. Aku sayang gak la kat Safety Plus gen2 aku tu.. sebab it's not so bad cuma disebabkan ia single pump, dia ambik masa sikit utk aku menjalankan aktivi pumping kat office i.e menyebabkan aku selalu kene terburu2 bila pumping. So bila terburu-buru, kurangla sikit production aku kan..

Medela Freestyle aku nie amatlah stylish dan comfortable. Lagipun ia dilengkapi ngan ION battery dimana aku x perlu la beli bateri 2A lagi bila x dek bekalan letrik kan.. contohnya semasa travel dalam kereta.. Selepas memikirkan semasaknya aku mengambil langkah berani utk invest dlm pump nie.. dan Alhamdulillah.. sejak menggukan pump nie, aku dah boleh cover stok EBM yang semakin merosot sejak aku gi Training SHO.. Hopefully, aku akan lebih rajin dan mampu menyimpan stok yang banyak dan mencukupi utk anak aku...

Big thanks untuk kak Raziah yang sanggup mengorbankan turn kutu dia bulan nie demi aku..( Thanks gak kat Alin for the idea..:) Disebabkan itu aku mampu membeli my new Freestyle (It's a big lump sum of money key!).. and thanks also to my hubby yang sentiasa memahami...

So sekarang aku nak let go pump aku tu.. And pump yang aku nak let go nie brand new sebab aku tak pernah guna lagi. Pump safety plus aku hantar servis and get a new one as replacement.. Sape2 berminat boleh contact aku.. hehehe

Ya Allah, Permudahkanlah urusan aku dalam kehidupan ku, Perbanyakkanlah susuku agar sentisasa mencukupi untuk anak ku, Permudahkanlah urusanku untuk menyusukan anakku mengikut syariatMu.. Amin..

Certified Safety Officer

Sorry... Sekarang nie dah lama bebeno aku x update blog.. Bukan ape.. x sempat..

Sekarang nie aku tengah mengambil course 'safety & health officer' kat NIOSH, Bangi... Aku ambik modular course i.e every month aku akan attend kuliah for one week. This course shall be end on September soon. Aku plan to sit for the exam on December. Doakan aku yer..


Course ni agak mencabar and seandainya lulus exam and also registered ngan DOSH, tanggungjawab yg akan digalas tersangatlah berat. No wonder gaji 'Certified Safety Officer' and reach up to RM10K. Aku? Aku ambik course ni sebagai cabaran dalam hidup aku... Next year aku plan nak ambik degree... Insya-Allah aku akan berjaya... Amin...
Related Posts Plugin for http://mazatulazura.blogspot.com
Copyright © 2013-20124 Small Steps To A Big Journey All Rights Reserved Cik Eintan Nurfuzie