-->

 photo mai.jpg
I am Mai, your Shaklee Independent Distributor at Shah Alam,Selangor. COD Area coverage Shah Alam, Subang, Ara Damansara, Kampung Melayu Subang.
Delivery throughout Malaysia . Shaklee ID: 958686 | farizatul2002@yahoo.com| 0126629171|FB:Mazatul Azura Muhamad FB Pages: maishoppe
"Ya Allah! Sesungguhnya aku berlindung kepada-Mu daripada kesusahan dan kesedihan; aku berlindung kepada-Mu daripada kelemahan dan kemalasan; aku berlindung kepada-Mu daripada sifat pengecut dan bakhil; dan aku berlindung kepada-Mu daripada beban hutang dan kekerasan manusia."

Followers

Hubby Lucky Month

This month boleh dikatakan my Hubby's Lucky Month.. Agaknyer sebab besday  month kot... hehehe.. Kenapa aku cakap camtu... Let's me story key!

Last weekend  my hubby's company menganjurkan bowling tournament among their staffs (Theta-Edge Berhad). It's was held as Sunway Piramid on 16 May 2010 (sunday). Aku ngan anak-anak follow hubby utk tournament tu... Dah lama we ols tak berbowling.. Hubby performance also biasa-biasa ajer.. yang bestnyer hubby dpt lucky draw... Org2 lain dpt lucky draw coklat or jajan2 but hubby dapat pinggan mangkuk... Hubby cakap it's for Mother's Day Present.. huhuhu... Actually my hubby susah sangat nak dapat Lucky Draw.. Tu yg cam best jer bila dia dpt that Lucky Draw.. Enjoy the pics key!!

Sekitar the tournament..



Ni la hadiah lucky draw tu...

2nd story... Monday haritu he received a call from Petronas Dagangan.. The caller said that he win a competition that he participate before (kalau tak silap aku past 3 monts kot). The price that he won is RM100 cash and 1,000 points of Mesra Point (Grand price kalu x silap aku rm10K kot).. We all so surprise sebab tak pernah menang ape-ape sebelum nie kalu join competition.. The cheque can be collected from 15 June next month...

Letter from Petronas to notify the winner..


Then lastly pasal rumah we ols... We ols ade tanam a few pokok.. One of hubby favourite ialah pokok buluh madu dimana ditanam utk rebungnyer.. Biasanya buluh tu akan mengeluarkan rebung paling banyak pun 2 perdu jer sekali keluar (and this bamboo continuously produce bamboo shoot). But this month, the bamboo produce 5 bamboo shoot sekaligus... Seronoknyer hubby ku!! Pokok mangga kat belakang rumahpun mengeluarkan buah yang banyak setelah 6 tahun kami beli rumah nie.. Last 3 years pokok nie berbuah sulung 3 biji jer.. After that langsung tak berbuah.. but this time sungguh lebatnyer... Sukenyer we ols.. Kalau pokok yg depan rumah tu x hairan sebab memang sentiasa berbuah.. And satu lagi, awal bulan haritu pokok limau yang aku tanam for almost 7 years berbuah sulung... Tapi aku lupa nak snap gambar buah limau tu.. Seronoknya kan!!

Nie la gambar pokok buluh tu & also mangga yang sedang berbuah... Nampak tak banyaknyer bamboo shoot yg keluarkan..


0 Nukilan Rasa:

Catat Ulasan

Terima Kasih Sudi Singgah.. Silalah tinggalkan jejak yer.. Insya-Allah.. nanti saya jenguk kembali :)

Related Posts Plugin for http://mazatulazura.blogspot.com
Copyright © 2013-20124 Small Steps To A Big Journey All Rights Reserved Cik Eintan Nurfuzie