-->

 photo mai.jpg
I am Mai, your Shaklee Independent Distributor at Shah Alam,Selangor. COD Area coverage Shah Alam, Subang, Ara Damansara, Kampung Melayu Subang.
Delivery throughout Malaysia . Shaklee ID: 958686 | farizatul2002@yahoo.com| 0126629171|FB:Mazatul Azura Muhamad FB Pages: maishoppe
"Ya Allah! Sesungguhnya aku berlindung kepada-Mu daripada kesusahan dan kesedihan; aku berlindung kepada-Mu daripada kelemahan dan kemalasan; aku berlindung kepada-Mu daripada sifat pengecut dan bakhil; dan aku berlindung kepada-Mu daripada beban hutang dan kekerasan manusia."

Followers

Husna Update

Hari nie dah 44 hari Husna with me in this world..  Just a little update on her development

First Week
Most of the times she sleep.. Banyak buang air besar (almost 8-10 times per day)
Tak banyak karenah..

Second Week
Siang tidur malam berjaga.. dia akan start berjaga dari pukul 12mlm and sometimes sampai kul 5 pagi..  Luckily she's not crying tapi selalu regangkan badan dan kerap menyusu di waktu malam.. Jadinya mamapun tak leh tidurla..
Dah start bagi respon bila dipanggil nama dan makin kerap berbalas senyuman (tenangnya tengak baby mama tersenyum)
Dah kurang buang air besar (around 5 to 6 times per day)

Third Week
Dah pandai demand only direct breastfeeding.. Dah pandai refuse to drink from bottle (padahal dr mula lahir memang dah start introduce bottle feeding)
Still berjaga malam dan kekerapan buang air besar masih sama..
Dah bagi respond bila nampak kelibat org lalu..

Forth Week
Langsung tak nak bottle feeding.. huhuhu
Dah kurang berjaga malam.. Waktu tidur dah agak stabil.. Tapi once a while masih berjaga cuma tak selama dulu...
Dah pandai senyum everytime nampak org dekat dia...

Now
Alhamdulillah... dia dah minum susu dalam botol..
Mama dah simpan stok susu & dia boleh habiskan kira2 100ml sekali minum.. Susu mama Alhamdulillah... Kerap pump utk memperbanyakkan lagi susu..
Waktu tidur dah makin stabil.. siang banyak berjaga dan malam paling lambat pukul 2 dah tidur sampai pagi..
Semalaman akan menyusu at least twice...

2 Nukilan Rasa:

  1. aduh ibu...penatkan dalam pantang...malam mesti tak bleh nak tidur ..berjaga...siang barulah bleh tidur...lagipun baby masih merasakan dirinyer di alam rahim lagi..tu yang tidur pun tak stabil lagi..

    BalasPadam
  2. Betul Zai.. Sebab tu kakak2 dia dlm pantang pun hantaq pi rumah pengasuh.. Boleh rehat sikit..

    BalasPadam

Terima Kasih Sudi Singgah.. Silalah tinggalkan jejak yer.. Insya-Allah.. nanti saya jenguk kembali :)

Related Posts Plugin for http://mazatulazura.blogspot.com
Copyright © 2013-20124 Small Steps To A Big Journey All Rights Reserved Cik Eintan Nurfuzie