-->

 photo mai.jpg
I am Mai, your Shaklee Independent Distributor at Shah Alam,Selangor. COD Area coverage Shah Alam, Subang, Ara Damansara, Kampung Melayu Subang.
Delivery throughout Malaysia . Shaklee ID: 958686 | farizatul2002@yahoo.com| 0126629171|FB:Mazatul Azura Muhamad FB Pages: maishoppe
"Ya Allah! Sesungguhnya aku berlindung kepada-Mu daripada kesusahan dan kesedihan; aku berlindung kepada-Mu daripada kelemahan dan kemalasan; aku berlindung kepada-Mu daripada sifat pengecut dan bakhil; dan aku berlindung kepada-Mu daripada beban hutang dan kekerasan manusia."

Followers

Bottle Feeding-Update

Previous Plan in introducing Husna to bottle feeding..

Step by step introducing Husna to bottle feeding:-
1. Simpan stock susu yg mencukupi - Done
2. Tukar puting susu menggunakan jenama 'Doctor Baby'- Done
3. Ask husband's help to feed her (since kalu aku bagi memang ar dia dia tak nak langsung)- In-Progress
4. Fixed schedule for bottle feeding
~ 1st week (8/4 ~ 14/4)- 1 to 2 times a day for bottle feeding (i.e morning & evening)
~ 2nd week (15/4~21/4)- 3 to 4 times a day for bottle feeding (i.e morning, afternoon, evening & night)
~ 3rd & 4th week (22/4 ~2/5)- Increase amount of milk for bottle feeding (as she wish)
~ Last week (3/5 to 6/5)- Leave her with babysitter for whole day to ensure she can adopt to her new environment.

Note: Maybe I'll change the nipple type to slow flow nipple if she still don't want to consume milk
via bottle...


Update:
This week setelah bersusah payah, Husna minum gak la susu dari bottle.. Tapi sekali minum x sampaipun 1 aun.. Tu pun dia minum sikit then tolak.. pastu nangis kuat2.. huhuhu susah betul hati mama... Tapi aku selalu offerkan bottle kat dia ler.. At least, skrg dia dah nak bukak mulut gak la bila aku offer bottle.. Kalau tak sebelum nie memang dia x bukak mulut pun...

Terpaksala aku buat 'kering hati' sikit.. biar dia nangis sikit.. Tapi bila dia tak nak bottle feeding, dia sanggup nangis sampai tido.. X minum susu pun tak pe la.. huhuhu.. X sampai hati plak mama kan...

Nest week aku dah habis pantang.. kalau dia still tak nak minum dalam bottle, next week aku kene cari slow flow nipple la.. Maybe pigeon brand ker... Huhuhu...

BTW.. hari nie kawan aku akan melahirkan baby.. Since yesterday she has been admitted to DEMC for induce tapi sampai skrg still x dek progress yg memberangsangkan.. Latest update she maybe have to deliver via ceaser method.. Aku doakan dia dan baby selamat... Amin..

7 Nukilan Rasa:

  1. Cik mai....try tommee tippe...teat dia lebih kurang cam mak punya 'original teat'

    BalasPadam
  2. Cik Kirah, x penah dengar brand nie... Kat mana nak dapat?

    BalasPadam
  3. semoga usaha berjaya akhirnyer....senang skit klu dah naik kerja nanti

    BalasPadam
  4. iye betul Zai.. Doa-doakan yek... Risau gak kalau dia x nak minum dalam bottle sampai dah kerja nanti... Mesti nak buat kerja pun x senang...

    BalasPadam
  5. Kat manjaku ada, kat mothercare pun ada gak. x sure kt sogo ada ka dak brand nih.

    tgk kt www.littlewhiz.com pun ada kalo x silap

    BalasPadam
  6. huhu next week dah ke? cepatnya..rasa cam baru jer. hihi... caiyok2!!

    cuba try puting fiffy. Damia dulu pun susah

    BalasPadam
  7. Cik Kirah, OK.. thanks.. nanti try survey...

    Alin, Memang cepatkan.. 2 minggu lagi dah masuk keje.. Tak terasakan waktu berlalu.. Fiffy yek.. Nanti try tgk.. TQVM

    BalasPadam

Terima Kasih Sudi Singgah.. Silalah tinggalkan jejak yer.. Insya-Allah.. nanti saya jenguk kembali :)

Related Posts Plugin for http://mazatulazura.blogspot.com
Copyright © 2013-20124 Small Steps To A Big Journey All Rights Reserved Cik Eintan Nurfuzie