-->

 photo mai.jpg
I am Mai, your Shaklee Independent Distributor at Shah Alam,Selangor. COD Area coverage Shah Alam, Subang, Ara Damansara, Kampung Melayu Subang.
Delivery throughout Malaysia . Shaklee ID: 958686 | farizatul2002@yahoo.com| 0126629171|FB:Mazatul Azura Muhamad FB Pages: maishoppe
"Ya Allah! Sesungguhnya aku berlindung kepada-Mu daripada kesusahan dan kesedihan; aku berlindung kepada-Mu daripada kelemahan dan kemalasan; aku berlindung kepada-Mu daripada sifat pengecut dan bakhil; dan aku berlindung kepada-Mu daripada beban hutang dan kekerasan manusia."

Followers

Bicara Hati

Sedar tak sedar aku dah ade 4 org cahaya mata.. 'Production' yg memang pantas bagi sesetengah orang.. but for me it's ok sebab aku target 5 cahayamata sebelum 35 years old and after that nak tutup buku...

Although semuanya girls, aku tetap bersyukur... mungkin belum rezeki utk mendapatkan baby boy kan.. Tapi aku pernah dengar kata2 nie.. dekat mana tak ingat dah.. tapi aku masih ingat kata-katanya...

" Anak perempuan susah dijaga tapi senang dididik tetapi anak lelaki senang dijaga tapi susah dididik".

Actually kata2 tu membuatkan aku terfikir, maybe aku kurang mendidik anak2 sebab tu Allah mengurniakan aku baby girls semuanya setakat ini.. Memang aku akui, jarak umur mereka yang rapat2 membuatkan kadang2 aku tak memberikan perhatian khusus utk setiap org anak2ku.. especially yg sulung.. She have to learn to be independent and aku selalu assume she can do by her own... Aku lebih concentrate on her school agenda and yg lain2 sometimes aku tak berapa beri perhatian.. Kesian my eldest daughter.. Kadang2 bila dia bercerita, aku tak dapat entertain sebab at the same time I have to entertain her little sisters... I know that she need my attention too...

Alhamdulillah.. walaupun kurang masa yang aku spend utk dia, she's a very fast learner.. Kat sekolah dia memang cepat menghafal pelajaran dia.. banyak surah2 lazim yang dia dah boleh hafal walaupun sometimes bacaannya tak berapa betul... I'm proud of her... Aku harap dia faham dan tidak berkecil hati dengan aku... Aku sentiasa mendoakan kejayaan dia...

Untuk anak sulungku.. Nur Qistina Wafa... Mama sentiasa mendoakan kakak agar kakak berjaya didunia dan diakhirat.. Semoga Allah selalu melindungi kakak dan memberikan segala kebaikan dunia ini dan melindungi kakak dari segala kejahatan yang ada di dalamnya... Mama berdoa agar kakak menjadi seorang anak yang solehah yang boleh menjadi pembimbing utk adik-adik... Walaupun mama kurang memberikan masa yang berkualiti utk kakak, mama tetap menyayangi kakak.. sebab dengan kelahiran kakak mama menjadi seorang emak.. Walau dimanapun, doa mama tetap mengiringi perjalanan hidup kakak...

2 Nukilan Rasa:

  1. Cik Mai....saya baca website halimahton yusof...dia kata kita blh perutukkan sorg anak at least 15 minit sehari dengan dia. Specially for her tanpa gangguan org lain. Try la buat. Takyah lama2....15 minit pun cukup 1 hari. Mintak pak dia tgk sat yg lain.

    BalasPadam
  2. Tu betoi cik kirah.. yg penting quality time ngan depa kan.. nie memang dok berazam nak buat gitu kat suma anak2.. so depa tak la rasa terpinggirkan...

    BalasPadam

Terima Kasih Sudi Singgah.. Silalah tinggalkan jejak yer.. Insya-Allah.. nanti saya jenguk kembali :)

Related Posts Plugin for http://mazatulazura.blogspot.com
Copyright © 2013-20124 Small Steps To A Big Journey All Rights Reserved Cik Eintan Nurfuzie