-->

 photo mai.jpg
I am Mai, your Shaklee Independent Distributor at Shah Alam,Selangor. COD Area coverage Shah Alam, Subang, Ara Damansara, Kampung Melayu Subang.
Delivery throughout Malaysia . Shaklee ID: 958686 | farizatul2002@yahoo.com| 0126629171|FB:Mazatul Azura Muhamad FB Pages: maishoppe
"Ya Allah! Sesungguhnya aku berlindung kepada-Mu daripada kesusahan dan kesedihan; aku berlindung kepada-Mu daripada kelemahan dan kemalasan; aku berlindung kepada-Mu daripada sifat pengecut dan bakhil; dan aku berlindung kepada-Mu daripada beban hutang dan kekerasan manusia."

Followers

Award from Alin

I got this award from Alin. Actually this is 2nd time aku ambik award dr kengkawan sebab tak tau camne nak ambik kan... Last time kalu dpt award ker, tag ker aku buat don't know jer sebab tak tau nak buat ape.. now dah pandai sikit ar.... Thanks yer Alin...Bawah nie jawapan utk soklan2 yg disertakan...


1. Thank & link the person that gave you award.

  • Once again thanks to Alin for this award..Semoga persahabatan kita berkekalan selamanya...
2 - Pass this award to 15 bloggers you've recently discovered and think are fantastic.
Since I have not having many friends yg ade blog, so aku tujukan award nie kepada semua kawan2 blogger aku...

3 - Contact the bloggers and let them know they've won the award.
  • Done

4 - State 7 things about yourself
  • Mother of four little princesses
  • Bercita-cita mempunyai empayar perniagaan sendiri
  • Minat dalam bidang jahitan & sulaman
  • Lasak dan sukakan cabaran...
  • Cuba menjadi ibu yang sabar & tabah dalam mendidik anak-anak
  • Kalau ada rezeki teringin nak pergi umrah or haji ngan family
  • Suka gi bercuti ngan family and get together with friends.

Bicara Hati

Sedar tak sedar aku dah ade 4 org cahaya mata.. 'Production' yg memang pantas bagi sesetengah orang.. but for me it's ok sebab aku target 5 cahayamata sebelum 35 years old and after that nak tutup buku...

Although semuanya girls, aku tetap bersyukur... mungkin belum rezeki utk mendapatkan baby boy kan.. Tapi aku pernah dengar kata2 nie.. dekat mana tak ingat dah.. tapi aku masih ingat kata-katanya...

" Anak perempuan susah dijaga tapi senang dididik tetapi anak lelaki senang dijaga tapi susah dididik".

Actually kata2 tu membuatkan aku terfikir, maybe aku kurang mendidik anak2 sebab tu Allah mengurniakan aku baby girls semuanya setakat ini.. Memang aku akui, jarak umur mereka yang rapat2 membuatkan kadang2 aku tak memberikan perhatian khusus utk setiap org anak2ku.. especially yg sulung.. She have to learn to be independent and aku selalu assume she can do by her own... Aku lebih concentrate on her school agenda and yg lain2 sometimes aku tak berapa beri perhatian.. Kesian my eldest daughter.. Kadang2 bila dia bercerita, aku tak dapat entertain sebab at the same time I have to entertain her little sisters... I know that she need my attention too...

Alhamdulillah.. walaupun kurang masa yang aku spend utk dia, she's a very fast learner.. Kat sekolah dia memang cepat menghafal pelajaran dia.. banyak surah2 lazim yang dia dah boleh hafal walaupun sometimes bacaannya tak berapa betul... I'm proud of her... Aku harap dia faham dan tidak berkecil hati dengan aku... Aku sentiasa mendoakan kejayaan dia...

Untuk anak sulungku.. Nur Qistina Wafa... Mama sentiasa mendoakan kakak agar kakak berjaya didunia dan diakhirat.. Semoga Allah selalu melindungi kakak dan memberikan segala kebaikan dunia ini dan melindungi kakak dari segala kejahatan yang ada di dalamnya... Mama berdoa agar kakak menjadi seorang anak yang solehah yang boleh menjadi pembimbing utk adik-adik... Walaupun mama kurang memberikan masa yang berkualiti utk kakak, mama tetap menyayangi kakak.. sebab dengan kelahiran kakak mama menjadi seorang emak.. Walau dimanapun, doa mama tetap mengiringi perjalanan hidup kakak...

Husna dah dibotakkan...

Today lepak2 kat rumah rasa boring plak.. Husna plak asyik tidur jer kan.. Malam2 berjaga.... huhuhuhu... Yesterday dia dah dibotakkan... Kalau ikutkan hati aku nak botakkan lebih awal.. sebab kalu lama2 nanti sayangkan nak botakkan kepala dia... Lepas kepalanya dibotakkan, nampakler betapa besarnya kepala anak aku tu.. Patutla masa pregnant dulu doktor scan and estimate her weight dalam 4.1kg..

Apa-apapun aku doakan dia sihat selalu... yang penting anak aku nie tak nak dibedung... kalau dibedung dia tak leh tido.. nak nangis jer.. Jadinyer aku tak ler bedung dia pun.. janji dia selesa.. Kan org2 tua cakap kalau tak bedung nanti jln kengkang ler.. Tapi nak buat camne, dah dia tak selesa dibedung..


Nie la rupanya selepas dibotakkan...


Seronoknya tidur tak dibedung.... hehehe..


Rasanyanyer berat dia dah naik banyak kot.. sebab dah nampak double chin dia... Tak sabar nak tgk her new weight.. tunggu.. 8/4 nie kita gi timbang yer...

Nak Buat Ape yek?

Dok rumah sorang2 nie cam terapi minda plak utk aku... maklumlah.. siang anak2 semua export gi rumah babysitter.. tinggal berdua ajer ngan baby.. so banyak gak ler masa terluang dan banyak gak ler waktu rehat aku...

Malam kadang2 tak leh tido sebab baby tido siang, malam berjaga.. huhuhu.. walaupun dia tak menangis.. tapi kalu dia tak tido aku pun tak leh nak tido... tapi malam tadi dia tido ngan superbnyer... langsung tak bangun.. hopefully will be continues forever camtu.. hehehe


Niat aku nak reduce weight tapi cam susah ler.. sebab asyik lapar je la... Nak diet pun bukan ler berdisiplin sangat aku nie.. huhuhu.. Tapi this year aku target nak reduce weight sikit ler... Tak larat la nak carry badan yang makin membesar nie... Diet with healthly n consistent boleh membantu kot.. malsahanyer camne nak disiplin diri aku nie?? huhuhu

Nur Qaisara Husna- Part2

Just to update gambar my little princess on her first day and 2nd day.. both photos taken masa kat medical centre....

1st day...

Comot tak aku.. baru kuar dr labour room.... baby pun baru masuk bilik.... so.. this is our little princess...




This is my husband tgh nak qamatkan dia.... ntah bila plak my hubby nak dpt change azankan anak plak kan... hehehe.. aku cam dah nak tutup buku jer la... huhuhu.. boleh tak???

Present from my company.. thanks...




Her 2nd days...



My hubby yg dah ready nak check out... nie dah ready nak balik rumah... Gambar2 aku segan ar nak letak banyak2..... Almaklumlah... tgh comot + comey kan... hehehehe...

Sekarang nie muka dia dah lain sikit dah... sebab sembab tu dah hilang.. so nampak ler lain sikit... Nanti la aku update her latest photos...

Nur Qaisara Husna

Alhamdulillah.... Selamat datang utk baby baru ku.. Dilahirkan pada 8/3/2010 pada pukul 11.15am selepas melalui process induction/augmentation.. Aku dimasukkan ke labour room kul 8pg.. 8.30 pagi process dripping dimulakan... dalam kul 10am rasa sakit dah start... disebabkan pagi tak breakfast (nervous sgt).. aku rasa cam tak dek tenaga nak continue.. tapi berkat sokongan husband, staff nurse and doctor Siti Mariam.. I manage to go through the process...

She was born with a weight of 3.38kg, with a length of 48cm and head circumtense of 34.5cm.. I am so happy to see her and nanti bila aku larat sikit aku upload her photos... Anyway.. pengalaman bersalin kat sini memang boleh membuatkan aku recommended to all my friends...

Utk semua staff nurse and doctor Siti Mariam.. Thanks a lot! For my hubby lepas nie kite rehat dulu yek!!.. hehehehe

Alhamdulillah....

Tahu kenapa title aku camtu? Sebab bulan nie we all dpt bonus.. which is credited into account sekali dengan gaji bulan 2 kan.. Walaupun aku kerja kat sini less than a year i.e baru sebelas bulan, but bonus yg aku dapat, Alhamdulillah.... So, aku kene belanja boss makan ler nie... hehehe.. sebab selama nie banyak support aku kan...

Yang penting aku tak sabar nak tunggu increment... Hopefully increment aku ok.. Tu yang paling penting kan... Insya-Allah.. Increment akan diketahui hujung bulan 3 nanti... I wish it's up to my expectation.. Al-maklumlah... next year expenses aku akan increase byk kan.. Maklumlah.. baby dah kuar pastu mestilah expenses utk babysitter bertambah... Tapi sikit ker banyak ker... Aku sentiasa ingatkan diri aku utk bersyukur...

Sedikit update pasal pregnancy aku.. Last saturday pergi check-up, the baby weight already increased to 3.6Kg.. and she's still not engage... Doktor kata, boleh ler bertahan 2 minggu lagi.. huhuhu.. Nampaknya kenelah aku monitor pemakanan aku dengan lebih ketat... Takut gak nanti she reach up 4kg... My next check up will be on this Saturday.. Hopefully everythings alright...

Oklah... nanti2 aku update lain...
Related Posts Plugin for http://mazatulazura.blogspot.com
Copyright © 2013-20124 Small Steps To A Big Journey All Rights Reserved Cik Eintan Nurfuzie