-->

 photo mai.jpg
I am Mai, your Shaklee Independent Distributor at Shah Alam,Selangor. COD Area coverage Shah Alam, Subang, Ara Damansara, Kampung Melayu Subang.
Delivery throughout Malaysia . Shaklee ID: 958686 | farizatul2002@yahoo.com| 0126629171|FB:Mazatul Azura Muhamad FB Pages: maishoppe
"Ya Allah! Sesungguhnya aku berlindung kepada-Mu daripada kesusahan dan kesedihan; aku berlindung kepada-Mu daripada kelemahan dan kemalasan; aku berlindung kepada-Mu daripada sifat pengecut dan bakhil; dan aku berlindung kepada-Mu daripada beban hutang dan kekerasan manusia."

Followers

Aku dan Accident

Last week aku terlibat dalam minor accident.. It's happen in front of my office premise.. betul2 depan guard house..

Alkisahnya.. pada pagi Rabu yang indah.. aku sampai opis cam biasa dan berjalan kaki masuk ke persekitaran office.. Bila sampai depan guard tu, tiba2 kereta dari belah belakang datang dan terlanggar aku yang comey nie.. Apalagi.. berdebukla aku jatuh seperti anak gajah.. hahaha..

Kaki kanan aku terperosok kat tayar kete while kaki kiri aku tahan perut.. So.. impactnyer.. both kaki injured.. tapi yang suffer tu luka kat lutut ler.. Sebab lambat nak sembuhkan.. Until now pun still sakit.. huhuhu... Kecoh ler satu opis aku kene langgar.. Apa taknyer.. mak buyung kan.. bila accident memang ramai yang concern... hehehehe.. So... aku dapat mc 3 hari... Rehat kat rumah and kene monitor baby punya movement.. Alhamdulillah.. so far rasanya ok kot.. Walaupun ade sikit blue belt bawah tummy tapi oklah.. as far the baby ok, aku tak risau sangat.. Maklumlah.. aku dah masuk 36 weeks of pregnancy kan...

Then last saturday something weird happen to me.. Malam tu aku mimpi ada org mintak baby dalam perut aku.. but aku tak bagi.. so the lady cam guna black magik buat aku telan seekor katak... Sakit giler rasa tekak aku sebab telan katak.. Then aku terjaga dari tidur dan rasa sakit tekak yang amat sangat dan aku terus gi toilet.. (Terjaga dalam kul 5.30 pg)..

Gi toilet and I can feel tekak aku berlendir.. Aku muntah tapi yang keluar cuma lendir... So weird... Then aku minum air masak to reduce the pain.. Tapi memang sakit betul ler... Aku ambik phone husband and guna lampu tgk tekak aku.. tgk2 anak tekak aku bengkak dan looks weird... And keep produce lendir... huh... dengan rasa sakit n lendir.. aku almost tak leh nak bernafas.. and nak bercakap pun tak leh..

Pagi tu gi klinik, doktor check and tanya whether aku ade batuk or what.. aku cakap tak dek.. So she just give a antibiotik... alhamdulillah.. after 4 times take the medicines, tekak aku makin baik.. but it's really make me wonder, why and what make it happen... Huh misteri...

Doakan yang terbaik utk aku n baby... Moga2 semuanya ok2...

3 Nukilan Rasa:

  1. cik mai, cemana leh org tu x nmpk org tgh berjalan tu. sib baik x dak apa2. dh sarat dh tu, jaga diri elok2.

    BalasPadam
  2. alahai.. kesian kena langgar ler plak...

    Mujur takda apa-apa... risau gak sbb baby tu.

    Mimpi tu mungkin kebetulan jer tu, sbb cuaca so tekak sakit...

    BalasPadam
  3. Cik Zura,
    Tu yang jadik controversi tu.. sebesau cek nie buleh dia tak nampak.. hehehe.. std answer.. maknanya.. tak cukup besau lagi ler tuh... heheheh..

    Kak Azie,
    Hopefully, mimpi just a dream... Kan!

    BalasPadam

Terima Kasih Sudi Singgah.. Silalah tinggalkan jejak yer.. Insya-Allah.. nanti saya jenguk kembali :)

Related Posts Plugin for http://mazatulazura.blogspot.com
Copyright © 2013-20124 Small Steps To A Big Journey All Rights Reserved Cik Eintan Nurfuzie