-->

 photo mai.jpg
I am Mai, your Shaklee Independent Distributor at Shah Alam,Selangor. COD Area coverage Shah Alam, Subang, Ara Damansara, Kampung Melayu Subang.
Delivery throughout Malaysia . Shaklee ID: 958686 | farizatul2002@yahoo.com| 0126629171|FB:Mazatul Azura Muhamad FB Pages: maishoppe
"Ya Allah! Sesungguhnya aku berlindung kepada-Mu daripada kesusahan dan kesedihan; aku berlindung kepada-Mu daripada kelemahan dan kemalasan; aku berlindung kepada-Mu daripada sifat pengecut dan bakhil; dan aku berlindung kepada-Mu daripada beban hutang dan kekerasan manusia."

Followers

Training on Fire System at Matrade


Last weekend aku gi training Fire Protection System kat Matrade KL dari 9/2/2010 sampai ler 12/2/2010.. Huhuhu.. seminggu tak masuk opis kan.. Dah lah banyak giler kerja.. Masuk opis terpaksalah catch up sume keje yg ketinggalan kan... huhuhu.. Terpaksa drive ke Jalan Duta plak tu.. tempat yg paling aku tak suke sebab jem...

Basically training tu memang applicable ngan keje aku.. Training is provided by e-Respond dengan kerjasama MOGSC (Malaysia Oil & Gas Service Council).. So semua participant yg attend training tu adalah budak 'minyak'.. term yg aku guna utk O&G industries...

Yang paling best kat situ makanannya.. semua superb... on 3rd day we all gi site visit kat West Port Klang.. to Stolthavent (Kalau tak silap eja camni ler..). So this is the only photo yg we all snap during the training... Tu pun masa dah nak balik (last day)...


Training tu cuma ade 5 org jer pompuan.. the rest are men... Nampak tak aku yang makin tembun tu?? Maklumlah... aku dah masuk 37weeks of pregnancy... Nanti2 aku diet ler... heheheh..

Aku dan Accident

Last week aku terlibat dalam minor accident.. It's happen in front of my office premise.. betul2 depan guard house..

Alkisahnya.. pada pagi Rabu yang indah.. aku sampai opis cam biasa dan berjalan kaki masuk ke persekitaran office.. Bila sampai depan guard tu, tiba2 kereta dari belah belakang datang dan terlanggar aku yang comey nie.. Apalagi.. berdebukla aku jatuh seperti anak gajah.. hahaha..

Kaki kanan aku terperosok kat tayar kete while kaki kiri aku tahan perut.. So.. impactnyer.. both kaki injured.. tapi yang suffer tu luka kat lutut ler.. Sebab lambat nak sembuhkan.. Until now pun still sakit.. huhuhu... Kecoh ler satu opis aku kene langgar.. Apa taknyer.. mak buyung kan.. bila accident memang ramai yang concern... hehehehe.. So... aku dapat mc 3 hari... Rehat kat rumah and kene monitor baby punya movement.. Alhamdulillah.. so far rasanya ok kot.. Walaupun ade sikit blue belt bawah tummy tapi oklah.. as far the baby ok, aku tak risau sangat.. Maklumlah.. aku dah masuk 36 weeks of pregnancy kan...

Then last saturday something weird happen to me.. Malam tu aku mimpi ada org mintak baby dalam perut aku.. but aku tak bagi.. so the lady cam guna black magik buat aku telan seekor katak... Sakit giler rasa tekak aku sebab telan katak.. Then aku terjaga dari tidur dan rasa sakit tekak yang amat sangat dan aku terus gi toilet.. (Terjaga dalam kul 5.30 pg)..

Gi toilet and I can feel tekak aku berlendir.. Aku muntah tapi yang keluar cuma lendir... So weird... Then aku minum air masak to reduce the pain.. Tapi memang sakit betul ler... Aku ambik phone husband and guna lampu tgk tekak aku.. tgk2 anak tekak aku bengkak dan looks weird... And keep produce lendir... huh... dengan rasa sakit n lendir.. aku almost tak leh nak bernafas.. and nak bercakap pun tak leh..

Pagi tu gi klinik, doktor check and tanya whether aku ade batuk or what.. aku cakap tak dek.. So she just give a antibiotik... alhamdulillah.. after 4 times take the medicines, tekak aku makin baik.. but it's really make me wonder, why and what make it happen... Huh misteri...

Doakan yang terbaik utk aku n baby... Moga2 semuanya ok2...

Update Semasa...

Dah lama betul aku tak update blog... Kesibukan sejak akhir-akhir nie tidak memberikan aku kesempatan untuk mencoretkan luahan hati aku... Seblum blog aku nie berkarat, better i write something kan!!. hehehehe..

Firstly aku nak cite pasal keje aku ler... Sejak penghujung tahun 2009 sehinggalah awal 2010 (until now..) kerja aku bertimbun-timbun... Memandangkan aku bakal bercuti panjang bulan 3 nanti (maternity), so aku better ensure everythings running smoothly dan sekurang-kurangnya berjaya disiapkan... At least aku sentuh jugak ler kan...

Lately, aku jarang kuar makan time lunch.. Bukan diet ok.. Tapi Pot Luck antara member2 berjalan dengan successnyer.. Jadi kurang ler makan kat luar.. Nie semua starting sejak aku menghadapi masalah hidung berdarah kan...

Kat opis aku nie ade 5 org staffs yg pregnant termasuk aku.. So jarak we all pun tak jauh.. gap dalam sebulan jer each other.. Nampaknyer.. banyak ler duit company kene spend utk belanja maternity staffs tahun nie... Tu tak termasuk yg golongan lelaki yg mana wife diorang pregnant.. huhuhu.. rasa-rasa adelah dalam 10 org... ker lebih?? Tak sure la plak kan...

Bercerita pasal pregnancy.. Baik aku update sikitkan citer pasal perkembangan pregnancy aku this time. Now my weight dah gained until 85.5Kg.. Tu time aku check up on 29/1/2010... Huhuhu.. Naik drastik giler.. Dalam masa 2 minggu berat aku bertambah sebanyak 2 Kg.. which is not good for me.. And the baby weigt also naik dalam 600g.. Now she's 2.8Kg dah... The weight is ahead of 2 weeks if according to the pregnancy chart.. Doctor dah nasihatkan aku reduce calorie intake... Dia suggest aku makan oat which is good to maintain the calori intake and reduce cholesterol.. Huhuhu.. nak biasakan diri tu susah sikit ler... Tapi I have to take the advise otherwise maybe the baby weight can reach up to 4Kg when the time is come for her to be delivered... Huh... takut tul aku!!!

Oklah.. aku ade keje nak buat sikit.. nanti2 aku sambung citer la... Doakan keselamatan aku sepanjang process ini... Amin...


Related Posts Plugin for http://mazatulazura.blogspot.com
Copyright © 2013-20124 Small Steps To A Big Journey All Rights Reserved Cik Eintan Nurfuzie