-->

 photo mai.jpg
I am Mai, your Shaklee Independent Distributor at Shah Alam,Selangor. COD Area coverage Shah Alam, Subang, Ara Damansara, Kampung Melayu Subang.
Delivery throughout Malaysia . Shaklee ID: 958686 | farizatul2002@yahoo.com| 0126629171|FB:Mazatul Azura Muhamad FB Pages: maishoppe
"Ya Allah! Sesungguhnya aku berlindung kepada-Mu daripada kesusahan dan kesedihan; aku berlindung kepada-Mu daripada kelemahan dan kemalasan; aku berlindung kepada-Mu daripada sifat pengecut dan bakhil; dan aku berlindung kepada-Mu daripada beban hutang dan kekerasan manusia."

Followers

Pindah Lagi...

This month aku kene pindah tempat duduk ar.. dr tingkat satu kene naik tingkat 3 (sekali ngan geng2 sales n proposal, HR, Account, subsidiaries and BOD... Betapa tak bestnyer.. sebab dah serasi dok kat sini kan.. Tapi nak buat camne, keje ngan org camni ler...

Masalahnyer sekarang nie, malas betul aku nak mengangkut brg2 aku.. bukan sikit.. banyak plak tu... iyelah.. file bertimbun2... dengan condition aku yg tak leh nak angkat berat sikit.. silap2 MC plak kang aku nanti... huhuhu. Yang paling tak best, partner sebelah aku ngan boss aku nanti jauh ler dr aku... Tak leh ler nak gosip2 dah... hahahaha

Tapi, tak kisah lah kan... yang penting next year aku cuti lama... perut dah nak meletup.. Tapi yang tak bestnyer keje pending mesti banyak giler ler nanti... Balik keje mesti banyak pending work to do... So you all wish me luck key!! Hopefully aku akan serasi dok ade kat tempat tu...

That's all for now... Catch you later!!

Awal Muharram..

This month start 2nd weeks, keje 4 days a week jer kan.. Every week memang public holiday fall on Friday.. Jadi continuously cuti 3 days sampai ler tahun baru 2010.

Sebelum tu.. Selamat menyambut awal muharram yek kengkawan.. Semoga dengan kehadiran tahun baru nie, kita memperbaiki diri masing2..

Weekend tak dek byk aktiviti selain dr makan kenduri.. Memenuhi jemputan walimatul urus.. dan jugak operasi membersihkan rumah... Luckily my hubby yang buat most of the task.. Sebab aku dah x larat nak buat kerja2 berat nie kan.. Tak tau ler.. pregnancy kali nie banyak sikit ar problem kesihatan... huhuhu

Lately kalu aku buat keje byk sikit e.g berdiri lama2 utk buat keje, aku akan start having sakit pinggang ler.. sakit kaki ler... sampai kadang2 tak leh bangun bila dah lay down. So suffer.. huhuhu..

Oklah.. nanti bila rajin aku masukkan entry bergambar...

Alergi!!!

Past few days aku mengalami kegatalan di bahagian tummy.. Sebab ape tak tau.. All around my tummy dah naik merah2 dan macam kene 'ulat bulu'.. huhu so suffer menahan kegatalan yang menjadi2 tu...

Bila jumpa doktor, he said that I'm having an allergi.. Mungkin sebab perut yg makin membesar (memang dah besau giler ar..) menyebabkan kulit aku menjadi sensitif dan alah pada a few product. So, dia bekalkan ubat sapu dan ubat makan utk mengurangkan kegatalan tersebut.. Ubat sapu tu sebijik bau water colour.. hikhikhik..

Disebabkan allergi tersebut, doktor scan baby to ensure she's ok.. (buat 3D scan n confirmlah it's a girl!!). Tgk baby dalam 3D scan mode, scary gak ar kan.. hehehe.. sebab boleh nampak muka baby semua terang2..

As of yesterday berat aku dah 82Kg!!! hahahahah.. memang berat giler ar... tak tau ler camne nanti nak dapatkan berat ideal aku nanti (berat ideal aku 55kg key!!!).. Tapi disebabkan sebelum pregnancy nie lagi aku dah overweight, target aku lepas bersalin nanti at least reduce la sampai 70Kg dlm masa 4 bulan... Nak letak target tinggi2 memang cam x mampu jer nak capaikan!!. hahahah... Tak larat aku jadi budak obes nie.. x larat nak bawak badan.. Hopefully my weight cuma akan naik sebanyak 10kg during pregnancy nie i.e max 86kg.. Kene control makan la aku nie.. tapi nak buat camne.. asyik lapau jer... huhuhu

My hubby cakap no problem as long as everythings safe... Hopefully la kan.. So far aku tak dek masalah kencing manis or darah tinggi okla... Tapi kene berhati-hatilah kan.. Prevention is better than cure...

Now aku dah 7months pregnant.. doakan semoga aku n baby selamat...


Related Posts Plugin for http://mazatulazura.blogspot.com
Copyright © 2013-20124 Small Steps To A Big Journey All Rights Reserved Cik Eintan Nurfuzie