-->

 photo mai.jpg
I am Mai, your Shaklee Independent Distributor at Shah Alam,Selangor. COD Area coverage Shah Alam, Subang, Ara Damansara, Kampung Melayu Subang.
Delivery throughout Malaysia . Shaklee ID: 958686 | farizatul2002@yahoo.com| 0126629171|FB:Mazatul Azura Muhamad FB Pages: maishoppe
"Ya Allah! Sesungguhnya aku berlindung kepada-Mu daripada kesusahan dan kesedihan; aku berlindung kepada-Mu daripada kelemahan dan kemalasan; aku berlindung kepada-Mu daripada sifat pengecut dan bakhil; dan aku berlindung kepada-Mu daripada beban hutang dan kekerasan manusia."

Followers

Wafa n Results Examnya...

Semlm balik dr kerja, tgk beg sekolah Wafa ada folder kuning. Time tu Wafa excited giler ar nak tunjuk kat aku folder dalam beg dia tuh!. So masuk rumah selak folder kuning.. adalah kertas test n report card... OOooo.. No wonder la dia excited sangat.. Rupanya2 dia dapat 2nd place in her class..
She managed to get all 100% mark for English, Malay (both oral and writing), mathematics (her favourite subject), Handcraft, singing and 99% for drawing... So her overall total is 799/800 marks. Walaupun dia baru kat tadika, at least she's showing her interest in her study. Feedback from her teacher also good although she's quite naughty.. hahahaha.. dia memang nakal!!

Actually aku tak dek la letakkan harapan yg tinggi sangat because she's still young.. I just want her to learn and have fun.. Tapi keputusan yang drastic nie cukup membuatkan aku gembira.. iyelah.. masa mid term dulu, results dia x ok la sangat.. When I ask her, why you become so good.. Jawapan dia senang jer...

mama : Bagusla kakak.. dapat nombor 2. Kenapa bagus sangat? (ayat sengal kan?)
wafa : Iyelah.. dah mama asyik marah jer.. kakak buatlah elok2..(hehehehe.. aku memang selalu marah dia sebab dia malas betul nak siapkan homework, except mathematic).

mama : Kalau camni mama kene marah tiap2 hari ler.. baru kakak nak belajar?.
wafa : iyelah.. tapi mama kene marah sikit2 jer...


hahahaha... ayat anak aku nie memang la... Sebab tu dulu dia boleh cakap kat aku masa nak buat homework.. "mama boleh tak tolong kakak? Kakak tak pandai ler..." aku jawab "kakak buat la sendiri, kat sekolah boleh jer buat sendiri". Jawapan dia yg aku ingat sampai sekarang..
"Memang la.. kat sekolah kakak pandai buat, kat rumah ada mama ngan papa, kakak tak pandai la..."

That's my daughter.. Hopefully tercapai hasrat aku nak masukkan dia ke sekolah agama.. I want her to become generasi Al-Quran.. Insya-Allah...

3 Nukilan Rasa:

  1. Wahhh syabas Wafa... terror tuhhh..

    Moga terus cemerlang..

    BalasPadam
  2. Hopefully dia boleh maintain minat dia utk belajar kan kak Azie.. Sebab budak2 nie tak tentu.. lagipun dia still muda...

    BalasPadam
  3. Kawan saya seorang cikgu kata.....biaq budak2 tuh nakal kat sekolah. Depa suka. Jgn budak2 tu mandom dok sengap ja mmg la depa akan riso. Reyoh rendah tu besa la...biaq cikgu dok menjerit dlm kelas. tandanya anak murid depa tu bijak

    BalasPadam

Terima Kasih Sudi Singgah.. Silalah tinggalkan jejak yer.. Insya-Allah.. nanti saya jenguk kembali :)

Related Posts Plugin for http://mazatulazura.blogspot.com
Copyright © 2013-20124 Small Steps To A Big Journey All Rights Reserved Cik Eintan Nurfuzie