-->

 photo mai.jpg
I am Mai, your Shaklee Independent Distributor at Shah Alam,Selangor. COD Area coverage Shah Alam, Subang, Ara Damansara, Kampung Melayu Subang.
Delivery throughout Malaysia . Shaklee ID: 958686 | farizatul2002@yahoo.com| 0126629171|FB:Mazatul Azura Muhamad FB Pages: maishoppe
"Ya Allah! Sesungguhnya aku berlindung kepada-Mu daripada kesusahan dan kesedihan; aku berlindung kepada-Mu daripada kelemahan dan kemalasan; aku berlindung kepada-Mu daripada sifat pengecut dan bakhil; dan aku berlindung kepada-Mu daripada beban hutang dan kekerasan manusia."

Followers

Aidiladha 2009

This year first time we all tak balik kampung untuk beraya... Actually it's my hubby's hometown turn!! Since he said yg we all tak balik this year, so aku pun buat preparation utk aidiladha kat sini jer la.. (1st time key dlm hidup aku prepare juadah utk hari raya 100%- biasanya balik kg benda2 tu dah ready)..

Atas permintaan hubby, aku buat ketupat pulut dan gulai daging (hubby tak suke rendang). Then aku masak laksa utk tetamu (in case kalau ade yg dtg beraya). Pagi raya, bila bangun dengar takbir raya cam sedih jer key... Maklumlah... x pernah tak balik kg kan! So.. suasana dia lain ler sikit (bukan sikit ar.. banyak tau!!).. Pastu jiran2 sume balik kg.. senyap sunyi lorong aku tu.. Huwaaaaa...

Anak2 aku sibuk nak gi beraya.. aduss... nak gi rumah sape? jiran2 sume tak dek.. Finally, petang tu we all kuar ar gi shopping (kat jusco bkt tinggi). Niat nak carik baju pregnant.. memandangkan badan dah makin membesar nie.. dah banyak baju tak muat key! Tapi unfortunately, jalan2 almost 2 jam.. tak jumpa pun yg berkenan dihati...

Balik dah mlm, tgk2 jiran aku sorang ade yg dah balik ke rumah.. so we ols lepak2 kat rumah dia sampai kul 11.30mlm.. (Ter'miss' episod akhir 'Nur Kasih')..

Tapi seriously memang tak best la tak balik kg.. lain kali camne pun nak balik kg gak!!! huhuhuhu...

2 Nukilan Rasa:

  1. Salam Aidil Adha..

    sama ler kitaorang pun beraya di KL gak.. macam biasa ler, sepi skit.

    tapi malam lepas Raya tu, kitaorang missed gak Nur Kasih final episod tu, sbb pi Perlis. Santan, pi kenduri kawin Mimie..hehehe

    3 hari youuuuu...

    BalasPadam
  2. Best akak gi kenduri Mimie.. we all memang tak gi ler.. sebab tak balik kan..

    BalasPadam

Terima Kasih Sudi Singgah.. Silalah tinggalkan jejak yer.. Insya-Allah.. nanti saya jenguk kembali :)

Related Posts Plugin for http://mazatulazura.blogspot.com
Copyright © 2013-20124 Small Steps To A Big Journey All Rights Reserved Cik Eintan Nurfuzie