-->

 photo mai.jpg
I am Mai, your Shaklee Independent Distributor at Shah Alam,Selangor. COD Area coverage Shah Alam, Subang, Ara Damansara, Kampung Melayu Subang.
Delivery throughout Malaysia . Shaklee ID: 958686 | farizatul2002@yahoo.com| 0126629171|FB:Mazatul Azura Muhamad FB Pages: maishoppe
"Ya Allah! Sesungguhnya aku berlindung kepada-Mu daripada kesusahan dan kesedihan; aku berlindung kepada-Mu daripada kelemahan dan kemalasan; aku berlindung kepada-Mu daripada sifat pengecut dan bakhil; dan aku berlindung kepada-Mu daripada beban hutang dan kekerasan manusia."

Followers

Seperti yg pernah aku ceritakan sebelum nie.. Huda sejak keluar dari wad haritu kesihatannya tak menentu dan selalu dapat 'serangan' asma.. So on 12/10 (Monday) we all bawak la dia utk appointment with PEAD specialistkan.. Dalam masa 2 bulan berat badan dia turun 3Kg.. Sebab dia lost appetitekan...

During the consultation confirmla sudah anak dara aku yang sorang nie kene asma.. So, disebabkan dia selalu kene 'serangan' tu maka doktorpun start bagi ubat utk 'prevention' which she has to taken twice a day i.e. morning and night.. This medication will be taken continuously for 2 years.. After 2 years baru la diorang review balik samada nak continue ngan medication tu ke tak...

Since dia dah biasa pakai aero-chamber, so tak dek masalah la utk ambik medication nie kan.. Tapi, after 2 times taken the medication, she's showing positive reaction. Dia dah start nak makan (at least dia makan.. not like before..). Alhamdulillah.. hopefully dia akan cepat recover from asma or at least under controlled condition kan!

On the same day gak, aku gi check-up for my pregnancy... Lagipun past few days perut aku rasa lain macam kan.. sakit perut+sakit pinggang+muntah2.. Maybe salah makan.. tapi maybe jugak sebab kedudukan 'uri' yang agak ke bawah kan!. Hopefully everythings goes to normal sebab kalau kedudukan uri dibawah, alamatnyer kene ceaserla kan! Aku tak nak la kene ceaser.. Takut!!! Ingat nak gak tgk jantina baby.. Tapi doktor cakap tak nampak lagi... My hubby said, kalu tak nampak tu biasanyer pompuan la kan! hehehe.. dah teror dah cik abg aku.. Maklumlah dah 3 org anak dara...

Walaupun we all berharap gak dpt baby boy this time, tapi still girl x kisah la... Janji dia selamat...

2 Nukilan Rasa:

  1. Berharap dan berdoa semoga HUDA kembali cergas. Kadang2 sakit tu ujian kecil jer...

    Pengalaman Kak Azie dulu, uri kat bawah 2,3 kali, sbb baby masih berpusing-pusing lagi.. Pernah sekali tu, dah dok dlm bilik bedah dah, doktor dah ready, tapi bila depa check lagi, uri dah pusing pun, and bersalin normal..

    Alaaa kalu kene bedah pun, takper. Takda apa yang nak dirisaukan, yg penting semangat kena kuat...

    Kak Azie 5 normal, 1 bedah = 6 anak. Alhamdulillah, maintain gak ler comeyyy.. hahahaha...!

    BalasPadam
  2. hehehhe.. Kak Ziey memang comey.. Takut la ceaser sebab x dek org nak jaga.. harapkan hubby jer... tu kalu boleh x nak ceaser tuh! huhuhu

    BalasPadam

Terima Kasih Sudi Singgah.. Silalah tinggalkan jejak yer.. Insya-Allah.. nanti saya jenguk kembali :)

Related Posts Plugin for http://mazatulazura.blogspot.com
Copyright © 2013-20124 Small Steps To A Big Journey All Rights Reserved Cik Eintan Nurfuzie