-->

 photo mai.jpg
I am Mai, your Shaklee Independent Distributor at Shah Alam,Selangor. COD Area coverage Shah Alam, Subang, Ara Damansara, Kampung Melayu Subang.
Delivery throughout Malaysia . Shaklee ID: 958686 | farizatul2002@yahoo.com| 0126629171|FB:Mazatul Azura Muhamad FB Pages: maishoppe
"Ya Allah! Sesungguhnya aku berlindung kepada-Mu daripada kesusahan dan kesedihan; aku berlindung kepada-Mu daripada kelemahan dan kemalasan; aku berlindung kepada-Mu daripada sifat pengecut dan bakhil; dan aku berlindung kepada-Mu daripada beban hutang dan kekerasan manusia."

Followers

Benarkah?

Dalam kesibukan menyiapkan tasking, sempat lagi aku layan you tube.. Apa susah.. pasang jer head phone dan layan lagu.. Terasa nak dengar lagu2 yg slow, aku pilihla lagu 'perpisahan' from Anuar Zain.. Tetiba terbaca komen dr seseorang.. ayat terakhirnya berbunyi camni dan membuatkan aku berfikir sejenak.. benarkah???

" Persahabatan itu gula dan madu sedangkan percintaan itu bisa dan racun".

Let me share somethings with you all.. berdasarkan pengalaman dan juga pengamatan aku sendiri (ni just pendapat aku key!)

Memang, bagi sesetengah org percintaan itu segala-galanya sampai lupa kawan2 yang pernah bersama-sama ketika senang dan susah... Aku pernah bercinta, kecewa (skrg masih dalam mood bercinta) dan pernah dan masih memiliki teman aka sahabat..

Bagi aku, bila bercinta, semua yang kita rasai indah disulami rasa rindu dan sayang.. Tapi bila sekali terluka kita akan rasa bisa dan silap2 menjadi racun dalam hidup kita.. Itu kerana kita telah menaruhkan harapan yang tinggi dalam perhubungan tersebut.. Lagi tinggi harapan kita, makin banyak racun yang kita rasai bila terluka.. Betul tak?? Tetapi dalam persahabatan, jarang yang meletakkan harapan yang tinggi sehingga kadang-kadang tanpa kita sedar kita ter'abai'kan teman kita.. Sebagai teman, pasti kita merasai kesedihan bila teman baik kita seolah-olah membelakangkan kita... Contohnya, suatu waktu dulu, kita berkongsi ape saja kisah suka dan duka dengan teman kita, bila muncul seseorang yang bernama kekasih, sedikit demi sedikit kita lupa utk berkongsi benda-benda yang pernah kita kongsi bersama dengan teman kita dahulu sebaliknya kita lebih banyak berkongsi dengan kekasih hati kita.. Sebagai teman, sewajarnya kita merasa tersisih dan berjauh hati.. tapi selalunya kita masih mampu memaafkan dan menerima kembali teman kita disisi..

Tapi pernahkan kita sedar, sebuah percintaan yang putus yang putus di tengah jalan, jarang dapat meneruskan ikatan tersebut sebagai seorang kawan.. Ramai yang terus menjadi musuh dan menyimpan dendam.. Tapi bila sesebuah persahabatan itu tergugat disebabkan kelekaan yang tidak kita sedari.. seorang teman yang ikhlas pasti akan terus menerima kehadiran kita kembali dengan melupakan semua yang pernah terjadi.. Itulah teman sejati.. yang sudi memaafkan dan melupakan segala kemelut silam

Kesimpulannya.. kedua-dua hubungan mempunyai madu, manis, bisa dan juga racun.. Asal saja kita boleh memaafi antara satu sama lain.. Buat teman-temanku.. terima kasih diatas kehadiran kamu dalam hidupku dan buat suamiku.. terima kasih kerana memberi aku peluang menerima kasih dr seorang suami... Semoga kasih sayang antara kita semua utuh buat selamanya....

Amin...

2 Nukilan Rasa:

  1. hmm...

    aza pun akui kata2 akak tu..

    aza doakan akak bahagia dgn abg farizal hingga ke syurga nanti :)

    terima kasih krn sudi terima aza mcm adik akak sendiri. aza hargai sgt2 kak..

    * wlaupun org yg kenalkn akak pd aza sendiri tlh buang aza demi menjaga hati sang kekasih.. xpelah, x rugi pun :)

    BalasPadam
  2. Insya-Allah... Moga-moga kita semua bahagia disamping org-org tersayang.. mak, abah, adik beradik, suami isteri, anak-anak dan kawan-kawan...

    *p/s: yang lepas biarkan berlalu... yang penting, hargai apa yang ada disekeliling kita... sebelum terlambat..

    BalasPadam

Terima Kasih Sudi Singgah.. Silalah tinggalkan jejak yer.. Insya-Allah.. nanti saya jenguk kembali :)

Related Posts Plugin for http://mazatulazura.blogspot.com
Copyright © 2013-20124 Small Steps To A Big Journey All Rights Reserved Cik Eintan Nurfuzie