-->

 photo mai.jpg
I am Mai, your Shaklee Independent Distributor at Shah Alam,Selangor. COD Area coverage Shah Alam, Subang, Ara Damansara, Kampung Melayu Subang.
Delivery throughout Malaysia . Shaklee ID: 958686 | farizatul2002@yahoo.com| 0126629171|FB:Mazatul Azura Muhamad FB Pages: maishoppe
"Ya Allah! Sesungguhnya aku berlindung kepada-Mu daripada kesusahan dan kesedihan; aku berlindung kepada-Mu daripada kelemahan dan kemalasan; aku berlindung kepada-Mu daripada sifat pengecut dan bakhil; dan aku berlindung kepada-Mu daripada beban hutang dan kekerasan manusia."

Followers

Maisarah Ain Nursyifaa'


Anak buah ku yang baru.. Anak kakak aku Myazaitul Akmal n abg iparku Mohd Zamzami... X pernah tgk... ni pun sebab dia masuk peraduan 'Huggies Baby Photo Contest'. Jom pakat2 vote utk dia.. hehehe... (Sorry kak.. publish gambar baby x dek permission.. jgn saman tau!)


Title: MY SWEET LITTLE PRINCESS Name: MAISARAH AIN NURSYIFAA' BINTI MOHD ZAMZAMI Baby age: 4 Month(s) Gender: Girl Info: SWEET SMILE.. Tags: AIN MANJA URL: http://www.huggies.com.my/photo_contest/gallery.aspx?id=12808





Fire Drill

Finally.. after a month planning aku telah berjaya menyiapkan satu tasking aku untuk bulan ini iaitu Fire Drill (of course dengan kerjasama pihak BOMBA Kota Anggerik). Sangat2 terima kasih kepada En.Kamarul Hudi diatas kerjasama beliau.

Thanks jugak buat ERT committee Trisystems.. Bukan senang nak jadik Safety Officer kan kalau tak dek kerjasama dr diorang... Ni antara gambar2 semasa aktiviti tersebut... Layan...







ni masa En.Kamarul Hudi bagi briefing... Semua cam kusyuk jer... Alhamdulillah.. satu big task aku for this year dah settle...



Last week and this week memang minggu yang bz utk aku.. next month slow down sikit and boleh concentrate kat kerja-kerja revision yang tertunda semenjak dua menjak nie...

Badan pun rasa letih.. kesihatan cam tak bape nak satisfied la... huhuhuhu... Keletihan membuatkan aku rasa nak gi holiday la...

Weekend ni ada plan nak masuk hutan tapi tak sure lagi la... Insya-Allah.. kalu mood ok gi la kot sebab bulan nie budget lari la...

Ooooo... Cerita pasal budget baru aku teringat nak citer... Pasal hari sabtu hari tu..
Hari sabtu hari tu aku ngan husband plan la nak gi tesco utk shopping brg2 keperluan rumah.. So early in the morning we all bangun siap2 then gi breakfast.. After breakfast terus gi Tesco la konon.. On the way, sampai depan SMC section 20, tiba-tiba kete we all cam terlanggar minyak atas jalan.. Kak Ngah (Najwa), memang jenis yang tak nak pakai seat belt nyaris terpelanting ke depan... Nasib baik dia dibelakang aku, so terkena kat seat aku.. Kalau tak, tak tau la nak jadi ape..

Kete we all terus berhenti kat tepi divider jalan.. Nasib baik gak la hubby aku bawak tak laju dan dalam keadaan menaiki bukit.. So.. Hubby turun la tgk apasal.. Pintu sebelah aku dah tak leh bukak.. sebab tersangkut... Hubby turun and check and kate tayar kete terkeluar.. So kete memang tak leh jalan terus la... Kene panggil towing..

Kesudahannya towing kete ke area rumah and send for repair.. campur towing sume melayangla RM600... hehehhe.. Itulah kesudahan cite budget aku yang lari.... Sabtu tu.. tak jadi shopping la.. lepak kat rumah sampai petang...


Makan-makan kat Opis

Update gambar aje...





Hari nie as usual floor kitorang buat makan-makan.. Today sempena besday boss aku.. tapi boss aku tak dek la pulak.. So we all belasah jer la.. sebab dah plan kan..

Menu utk hari nie (atas request aku...)
Nasi putih, gulai ikan masin, kerabu magga, ayam goreng berempah,ulam-ulaman + sambal belacan, caramel dan agar2 santan. Time raya hari tu floor we all dpt laici dalam tin.. so buat Laici Ais...

Gambar tak dek sebab sibuk dok layan perut.. hahahaha.. Gulai ikan masin dia ada dia bubuh epal hijau ngan nangka muda.. Sedap gak ar.. 1st time makan gulai ikan masin campur epal hijau... Boleh ar try buat gulai camtu kat rumah... heheheh

Utk boss aku, hepi besday boss! (Aku la wakil boss aku, tolong makankan utk dia.. hehehe) Apa-apahal pun..actually makan2 nie aktiviti mingguan kitorang kat floor nie... Nampak gayanya, bertambah tembun la aku kali nie...

Benarkah?

Dalam kesibukan menyiapkan tasking, sempat lagi aku layan you tube.. Apa susah.. pasang jer head phone dan layan lagu.. Terasa nak dengar lagu2 yg slow, aku pilihla lagu 'perpisahan' from Anuar Zain.. Tetiba terbaca komen dr seseorang.. ayat terakhirnya berbunyi camni dan membuatkan aku berfikir sejenak.. benarkah???

" Persahabatan itu gula dan madu sedangkan percintaan itu bisa dan racun".

Let me share somethings with you all.. berdasarkan pengalaman dan juga pengamatan aku sendiri (ni just pendapat aku key!)

Memang, bagi sesetengah org percintaan itu segala-galanya sampai lupa kawan2 yang pernah bersama-sama ketika senang dan susah... Aku pernah bercinta, kecewa (skrg masih dalam mood bercinta) dan pernah dan masih memiliki teman aka sahabat..

Bagi aku, bila bercinta, semua yang kita rasai indah disulami rasa rindu dan sayang.. Tapi bila sekali terluka kita akan rasa bisa dan silap2 menjadi racun dalam hidup kita.. Itu kerana kita telah menaruhkan harapan yang tinggi dalam perhubungan tersebut.. Lagi tinggi harapan kita, makin banyak racun yang kita rasai bila terluka.. Betul tak?? Tetapi dalam persahabatan, jarang yang meletakkan harapan yang tinggi sehingga kadang-kadang tanpa kita sedar kita ter'abai'kan teman kita.. Sebagai teman, pasti kita merasai kesedihan bila teman baik kita seolah-olah membelakangkan kita... Contohnya, suatu waktu dulu, kita berkongsi ape saja kisah suka dan duka dengan teman kita, bila muncul seseorang yang bernama kekasih, sedikit demi sedikit kita lupa utk berkongsi benda-benda yang pernah kita kongsi bersama dengan teman kita dahulu sebaliknya kita lebih banyak berkongsi dengan kekasih hati kita.. Sebagai teman, sewajarnya kita merasa tersisih dan berjauh hati.. tapi selalunya kita masih mampu memaafkan dan menerima kembali teman kita disisi..

Tapi pernahkan kita sedar, sebuah percintaan yang putus yang putus di tengah jalan, jarang dapat meneruskan ikatan tersebut sebagai seorang kawan.. Ramai yang terus menjadi musuh dan menyimpan dendam.. Tapi bila sesebuah persahabatan itu tergugat disebabkan kelekaan yang tidak kita sedari.. seorang teman yang ikhlas pasti akan terus menerima kehadiran kita kembali dengan melupakan semua yang pernah terjadi.. Itulah teman sejati.. yang sudi memaafkan dan melupakan segala kemelut silam

Kesimpulannya.. kedua-dua hubungan mempunyai madu, manis, bisa dan juga racun.. Asal saja kita boleh memaafi antara satu sama lain.. Buat teman-temanku.. terima kasih diatas kehadiran kamu dalam hidupku dan buat suamiku.. terima kasih kerana memberi aku peluang menerima kasih dr seorang suami... Semoga kasih sayang antara kita semua utuh buat selamanya....

Amin...
Hari-hari yang sibuk dalam kerja aku.. Tapi ketandusan idea utk siapkan tasking2 yg berlambak nie... Adusss.....

Hari nie as usual floor we all buat makan2. Menu utk hari nie lemang, gulai daging, rendang, roti jala, karipap dan roti.. Nie dah jadi weekly aktivities dah.. every week buat breakfast n makan ramai2.. Masing-masing masak sorang sikit.. We all pun memang ada buat monthly collection.. nie utk beli jajan letak kat pantry or utk jamuan besday utk members kat floor kitorang...

Disebabkan banyak sangat makan lemang, aku dah start ngantuk nie... huhuhu.. Otak rasa beku jer.. tak leh nak fikir.. hahahaha.. teruk betoi kan!

Oklah.. nak sambung keje nie... Esok nak gi jamuan aidilfitri AP.Com kat rumah Cik Mat.. Mlm nie nak pi carik tembikai... kamera rosak.. so tak dek la entry bergambar... huhuhu (Bila la cik abg nak hadiahkan kamera baru.. hehhee)
Seperti yg pernah aku ceritakan sebelum nie.. Huda sejak keluar dari wad haritu kesihatannya tak menentu dan selalu dapat 'serangan' asma.. So on 12/10 (Monday) we all bawak la dia utk appointment with PEAD specialistkan.. Dalam masa 2 bulan berat badan dia turun 3Kg.. Sebab dia lost appetitekan...

During the consultation confirmla sudah anak dara aku yang sorang nie kene asma.. So, disebabkan dia selalu kene 'serangan' tu maka doktorpun start bagi ubat utk 'prevention' which she has to taken twice a day i.e. morning and night.. This medication will be taken continuously for 2 years.. After 2 years baru la diorang review balik samada nak continue ngan medication tu ke tak...

Since dia dah biasa pakai aero-chamber, so tak dek masalah la utk ambik medication nie kan.. Tapi, after 2 times taken the medication, she's showing positive reaction. Dia dah start nak makan (at least dia makan.. not like before..). Alhamdulillah.. hopefully dia akan cepat recover from asma or at least under controlled condition kan!

On the same day gak, aku gi check-up for my pregnancy... Lagipun past few days perut aku rasa lain macam kan.. sakit perut+sakit pinggang+muntah2.. Maybe salah makan.. tapi maybe jugak sebab kedudukan 'uri' yang agak ke bawah kan!. Hopefully everythings goes to normal sebab kalau kedudukan uri dibawah, alamatnyer kene ceaserla kan! Aku tak nak la kene ceaser.. Takut!!! Ingat nak gak tgk jantina baby.. Tapi doktor cakap tak nampak lagi... My hubby said, kalu tak nampak tu biasanyer pompuan la kan! hehehe.. dah teror dah cik abg aku.. Maklumlah dah 3 org anak dara...

Walaupun we all berharap gak dpt baby boy this time, tapi still girl x kisah la... Janji dia selamat...

Kesibukan yang teramat

Hajat di hati nak update blog tak ter'update'. Dari permulaan Ramadhan sampaila Syawal almost over... Lately aku memang bz dan jugak merasa keletihan yang amat sangat... Maybe sebab aku tgh berbadan dua or maybe jugak sebab kerja-kerja yang menimbun sekarang nie... Tapi at least dengan kerja yang menimbun nie aku tak la rasa bosan ngan kerja aku...

Dah lama tak bercerita kan! Asyik dengar cerita kawan-kawan jer la... As for the update, hari nie last day cik zura (ap.com) bekerja di sini.. Next week dah start keje baru kat bayan baru penang.. Follow hubby berhijrah ke Kulim.. Wish them best of luck.. Susah ar sikit nak jumpa2 lepas nie.. Tapi tak pa.. we still kan contact each others.. skrg zaman technology... Macam2 ada... hehehe

Anak2 aku plak lain citernyer... Si kakak n Kak ngah after hari raya dah kene kudis.. skrg nie dah melarat2.. Diorang tu memang kulit sensitif.. Kene extra care la.. yang si Huda plak sejak kuar dr ICU condition kesihatan dia tak menentu... Pantang running nose jer mesti kene Asma.. Susah gak la.. Walaupun dia jenis yang tak banyak ragam.. Hopefully all my kids will getting better n better..

Aku dan hubby tak banyak update.. Cuma aku semakin 'membesar', tembun dan rasa semakin berat.. huhuhu.. Hubby aku as usual.. sometimes kene gi outstation... Mula-mula dulu cam tak best jer bila hubby kene gi outstation, but now dah boleh la terima.. Tak ler terasa sgt bila hubby tak dek kat rumah...

My pregnancy sekarang dah masuk bulan ke 5... Nafsu makan giler2.. Asyik lapau jer... Agak risau la.. sebab aku tgh overweight.. pregnant plak tu.. banyak risikonyer kan!! Nak telan air suam memang susah.. Skrg try to control la.. minta hubby selalu belikan buah as supplement sebab asyik lapau jer kan.. Just can't imagine berat aku bila mencecah 9 bulan nanti... huhuhu..

Teringin gak nak update citer pasal kebun aku, kolam ikan keli aku, taman aku, rabbit aku.. tapi tu la.. kat rumah memang tak ter'update' la kan.. Hopefully one day aku dpt curik2 masa sikit update citer2 tu sume...

That's all for now... nanti bila free aku jenguk2 lagi blog aku nie... huhuhu...
Related Posts Plugin for http://mazatulazura.blogspot.com
Copyright © 2013-20124 Small Steps To A Big Journey All Rights Reserved Cik Eintan Nurfuzie