-->

 photo mai.jpg
I am Mai, your Shaklee Independent Distributor at Shah Alam,Selangor. COD Area coverage Shah Alam, Subang, Ara Damansara, Kampung Melayu Subang.
Delivery throughout Malaysia . Shaklee ID: 958686 | farizatul2002@yahoo.com| 0126629171|FB:Mazatul Azura Muhamad FB Pages: maishoppe
"Ya Allah! Sesungguhnya aku berlindung kepada-Mu daripada kesusahan dan kesedihan; aku berlindung kepada-Mu daripada kelemahan dan kemalasan; aku berlindung kepada-Mu daripada sifat pengecut dan bakhil; dan aku berlindung kepada-Mu daripada beban hutang dan kekerasan manusia."

Followers

Huda Admitted suspected H1N1

Semalam Wafa demam teruk.. Dah bawak gi klinik utk saringan H1N1.. Risau gak, sebab daughter aku tu ade asma... so better berhati-hati... Alhamdulillah... she's fine.. Tapi bila balik dr kerja, Huda dah start running nose n batuk.. But she's still active.. I assume nothings serious.. Sebab skrg memang senang fall sick kan! Mlm tu demam dia dah start tinggi... aku mintak hubby masukkan ubat demam melalui punggung.. sebab biasanya ubat tu power, boleh reduce demam tinggi kan.. Her fever is slighly goes down.. Tapi time tido, about every 1 1/2 hour dia batuk n muntah... Aku suspect dia dah kene 'bronkitis'.. Sebab tgh symptom2 tu kan.. Lagipun dulu memang dah admitted sebab 'bronkitis'.

Wake up in the morning, aku start prepare breakfast dan kemaskan rumah.. I notice that Huda's fever is going up.. wake her up and notice that she's not so active. Since my morning sickness still tak menentu, i ask my hubby to take her to hospital (naluri ibu kan.. start thinking yg bukan2). Hubby pergi sorang jer la bawak Huda sebab aku pening and tired. Hopefully she just having a normal fever... Hubby pergi around kul 10.30am.

Kul 1pm hubby still x balik rumah. I called him but he's not picking up the phone. So.. aku fikir maybe ramai sgt patient (government hospital kan..) About 1.30pm, received sms from hubby saying that Huda need to be admitted. Aku call him tanya kenapa, dia cakap jangkitan virus... Aku ingatkan bronkitis ar... Sebab dia dah pernah kene dulu kan.. So, aku call adik ipar aku mintak dia hantarkan aku ke hospital.

About 3.30pm, hubby call again and said that Huda admitted into ICU.. Dengar je ICU, aku dah fikir yg bukan2.. Lagi2 hubby cakap she's now having oksigen support. Hmmm... anak aku masuk wad tu cam biasa ar kan, tapi ICU?? Tak tergambar perasaan aku skrg.. About 4pm, adik ipar aku sampai rumah and we all bertolak ke hospital. Sampai sana, only aku yg dibenarkan masuk (parent only..)

When I enter the room, sebak tgk anak aku tu, wayar berselirat... oksigen support, heart beat monitoring, respiration monitoring, drip, adn her hand kene ikat la kan (takut nanti dia tarik semua wayar2 tu..) I ask nurse kat situ what happen, she said better ask the doctor. At the time, her temperature at 39.8 degree, heart beat 175 to 190 per minute and respiratory at 70 to 80 per minutes which is double than normal condition. She can't consume milk like usual, only 30cc (1 aunch) every 3 hours..

Aku tgk she's diagnose for H1N1... When the doctor comes, she explain that Huda is diagnose for H1N1 due to all the symptom that she's having... However, the blood test results not come out yet so it's still not confirm.. Poor my daughter... tgk dia camtu, sedih tul rasa hati aku.. Kalu boleh nak peluk2 dia... This is first time tgk anak dengan wayar yg berselirat.... But I can see her difficulties in breathing...

Ya Allah.. selamatkan kami dari segala penyakit berjangkit yang membawa maut dan selamatkan anak aku.... Amin..

1 Nukilan Rasa:

  1. Aminnn...

    Moga segera sembuh. Sian HUDA. Bawa bersabar...

    BalasPadam

Terima Kasih Sudi Singgah.. Silalah tinggalkan jejak yer.. Insya-Allah.. nanti saya jenguk kembali :)

Related Posts Plugin for http://mazatulazura.blogspot.com
Copyright © 2013-20124 Small Steps To A Big Journey All Rights Reserved Cik Eintan Nurfuzie