-->

 photo mai.jpg
I am Mai, your Shaklee Independent Distributor at Shah Alam,Selangor. COD Area coverage Shah Alam, Subang, Ara Damansara, Kampung Melayu Subang.
Delivery throughout Malaysia . Shaklee ID: 958686 | farizatul2002@yahoo.com| 0126629171|FB:Mazatul Azura Muhamad FB Pages: maishoppe
"Ya Allah! Sesungguhnya aku berlindung kepada-Mu daripada kesusahan dan kesedihan; aku berlindung kepada-Mu daripada kelemahan dan kemalasan; aku berlindung kepada-Mu daripada sifat pengecut dan bakhil; dan aku berlindung kepada-Mu daripada beban hutang dan kekerasan manusia."

Followers

2nd Days Huda in ICU

Hari kedua Huda di ICU. Tak banyak perbezaan.. fever dia on and off. When she's having fever, her fever will goes up to 40 degrees. When her fever goes down, she will start active.. She will pull out all the wires attached to her body (drip, heart beat monitore, respiration wires, oksigen.. semua ar...) Tak larat nak control.. iyelah... diakan budak.. mana nak wire2 nie..

On her 2nd day, at least she can consume 90cc milk.. However, she keep on vommitting when she consume milk.. huhuhu.. so sad.... Kesian bila dia muntah.. all comes out through her nose... habis semua wire utk oksigen support... so.. kene buat suction.. everytime buat suction, she will crying.. (mesti ar sakit kan buat suction).. Hopefully she will recover soon... on the night, all her wire has been pull out since she refuse to use it... isk.. anak mama nie.. org nak bagi cepat sembuh pun x nak... her heart beat rate now in between 170 to 190.. ada improvement ar.. walaupun x pakai oksigen, her respiration now increased to 85 to 95..Alhamdulillah... cuma pernafasan dia still kencang within 40 time per minutes...

Mlm tu jugak ade sorang baby age around 1.5months admitted.. She is suffered from jaundis and lung infection. from the x-ray, half of her lung covered with virus... Isk.. doctor told the parent, changes for their baby survive less than 10 percent... Kesian baby tu... Sebab tu la.. kalu anak ade problem, terus bawak pi hospital... better treatment can save the life.... Itu yg aku selalu bebelkan pada hubby... Better seek for treatment before to late....

By the way, thanks to all my friends yg bertanya khabar.. Kak Tun, Kirah, Cik Mat, Fida, Mas dan lain-lain.. doakan semoga Huda cepat sembuh.... To my sister and sister in law, thanks a lots...

Huda Admitted suspected H1N1

Semalam Wafa demam teruk.. Dah bawak gi klinik utk saringan H1N1.. Risau gak, sebab daughter aku tu ade asma... so better berhati-hati... Alhamdulillah... she's fine.. Tapi bila balik dr kerja, Huda dah start running nose n batuk.. But she's still active.. I assume nothings serious.. Sebab skrg memang senang fall sick kan! Mlm tu demam dia dah start tinggi... aku mintak hubby masukkan ubat demam melalui punggung.. sebab biasanya ubat tu power, boleh reduce demam tinggi kan.. Her fever is slighly goes down.. Tapi time tido, about every 1 1/2 hour dia batuk n muntah... Aku suspect dia dah kene 'bronkitis'.. Sebab tgh symptom2 tu kan.. Lagipun dulu memang dah admitted sebab 'bronkitis'.

Wake up in the morning, aku start prepare breakfast dan kemaskan rumah.. I notice that Huda's fever is going up.. wake her up and notice that she's not so active. Since my morning sickness still tak menentu, i ask my hubby to take her to hospital (naluri ibu kan.. start thinking yg bukan2). Hubby pergi sorang jer la bawak Huda sebab aku pening and tired. Hopefully she just having a normal fever... Hubby pergi around kul 10.30am.

Kul 1pm hubby still x balik rumah. I called him but he's not picking up the phone. So.. aku fikir maybe ramai sgt patient (government hospital kan..) About 1.30pm, received sms from hubby saying that Huda need to be admitted. Aku call him tanya kenapa, dia cakap jangkitan virus... Aku ingatkan bronkitis ar... Sebab dia dah pernah kene dulu kan.. So, aku call adik ipar aku mintak dia hantarkan aku ke hospital.

About 3.30pm, hubby call again and said that Huda admitted into ICU.. Dengar je ICU, aku dah fikir yg bukan2.. Lagi2 hubby cakap she's now having oksigen support. Hmmm... anak aku masuk wad tu cam biasa ar kan, tapi ICU?? Tak tergambar perasaan aku skrg.. About 4pm, adik ipar aku sampai rumah and we all bertolak ke hospital. Sampai sana, only aku yg dibenarkan masuk (parent only..)

When I enter the room, sebak tgk anak aku tu, wayar berselirat... oksigen support, heart beat monitoring, respiration monitoring, drip, adn her hand kene ikat la kan (takut nanti dia tarik semua wayar2 tu..) I ask nurse kat situ what happen, she said better ask the doctor. At the time, her temperature at 39.8 degree, heart beat 175 to 190 per minute and respiratory at 70 to 80 per minutes which is double than normal condition. She can't consume milk like usual, only 30cc (1 aunch) every 3 hours..

Aku tgk she's diagnose for H1N1... When the doctor comes, she explain that Huda is diagnose for H1N1 due to all the symptom that she's having... However, the blood test results not come out yet so it's still not confirm.. Poor my daughter... tgk dia camtu, sedih tul rasa hati aku.. Kalu boleh nak peluk2 dia... This is first time tgk anak dengan wayar yg berselirat.... But I can see her difficulties in breathing...

Ya Allah.. selamatkan kami dari segala penyakit berjangkit yang membawa maut dan selamatkan anak aku.... Amin..

Update on my pregnancy

Isnin hari tu aku gi check-up.. sebenarnya tak plan nak buat check-up.. just gi clinic sebab migrain kuat.. Inform doctor yg aku tgh pregnant, so he advise me not to take a migrain medicine.. sebab kuatkan.. Lagipun aku still on 1st trimester....

When doctor tanya nak scan tak, aku pun dengan rela hatinya cakap ok.. hehehe.. so scan la... Rupanya dah 9 weeks pregnancy aku.. Estimate due date on 8/3/2010. Tgk development dia semua ok jer.. Heart beat pun dah nampak... Cam best jer... Wafa seronok sebab boleh tgk adik baru...

Hopefully everythings goes well and the baby develop healthy and strongly... Cuma alahan aku cam makin menjadi-jadi.. asyik pening and paling tak tahan gigi aku la.. Gusi asyik bengkak jer.. (I'm having this problem since my previous pregnancy.. Time pregnant jer, kalu tak pregnant tak pe.. no problem)

Hopefully everythings going fine dan semoga semangat aku juga akan kuat.. Insya-Allah...
Related Posts Plugin for http://mazatulazura.blogspot.com
Copyright © 2013-20124 Small Steps To A Big Journey All Rights Reserved Cik Eintan Nurfuzie