-->

 photo mai.jpg
I am Mai, your Shaklee Independent Distributor at Shah Alam,Selangor. COD Area coverage Shah Alam, Subang, Ara Damansara, Kampung Melayu Subang.
Delivery throughout Malaysia . Shaklee ID: 958686 | farizatul2002@yahoo.com| 0126629171|FB:Mazatul Azura Muhamad FB Pages: maishoppe
"Ya Allah! Sesungguhnya aku berlindung kepada-Mu daripada kesusahan dan kesedihan; aku berlindung kepada-Mu daripada kelemahan dan kemalasan; aku berlindung kepada-Mu daripada sifat pengecut dan bakhil; dan aku berlindung kepada-Mu daripada beban hutang dan kekerasan manusia."

Followers

Maid or maid...

Semalam maid aku cakap dia nak berhenti kerja.. Alasan dia sebab tak larat.. Hmmm... problem la nie kalau maid aku berhenti.. sebab susah la sikit.. anak-anak aku ni tak nak gi taska.. sekarang dok fikir nak buat camne.. should i hire maid through agency or should i send them to taska also... masalah sungguh la camni...

Kadang-kadang aku terfikir, what makes them rasa tak larat? possibility:-
1) anak-anak nakal?
2) aku fussy?
3) too many house work?

justification:-
1) Anak-anak memang nakal.. sometimes tak nak dengar cakap dan suka fighting..
2) Aku fussy:- sometimes aku memang fussy tapi tak dek ar teruk sangat.. std ar kadang2 mood aku tak baikkan.. pastu kalau benda yg aku ajar byk kali x betul gak, aku memang berleter ar...
3) house work?? aku tak dek ar letak specified house work task.. masak pun aku masak sendiri.. diorang rasa nak buat buatla.. aku tak kisah pun, janji anak2 aku diorang jaga dah ar... aku ngan hubby x fussy pun pasal nie..

mungkin gak dr segi pemakanan.. sebab maid aku x makan pedas.. kat umah aku plak, semua masakan agak pedas.. tapi aku ada bgtau, nak makan ikut taste diorang masak ar sendiri...

Dulu dia cakap dia lari dr majikan lama sebab majikan lama tak bayar gaji.. aku tak pernah miss bayar gaji dia...

Pastu dia kata, majikan lama selalu bergaduh husband n wife.. kat rumah aku kalau anak2 bergaduh tu selalu ar... aku ngan hubby so far ok jer...

So, aku tak tau.. di mana silapnya.... maid or maid...

2 Nukilan Rasa:

  1. Wooo.. mungkin dia banyak cekadak ler tuuu.. Heeeee sian ko MAI...

    BalasPadam
  2. Tu la kak azie.. tak faham ape lagi yg diorang nak.. agak2nya sebab maid nie byk cekadak la ramai yg kene dera...

    Hopefully will get the replacement soon...

    BalasPadam

Terima Kasih Sudi Singgah.. Silalah tinggalkan jejak yer.. Insya-Allah.. nanti saya jenguk kembali :)

Related Posts Plugin for http://mazatulazura.blogspot.com
Copyright © 2013-20124 Small Steps To A Big Journey All Rights Reserved Cik Eintan Nurfuzie