-->

 photo mai.jpg
I am Mai, your Shaklee Independent Distributor at Shah Alam,Selangor. COD Area coverage Shah Alam, Subang, Ara Damansara, Kampung Melayu Subang.
Delivery throughout Malaysia . Shaklee ID: 958686 | farizatul2002@yahoo.com| 0126629171|FB:Mazatul Azura Muhamad FB Pages: maishoppe
"Ya Allah! Sesungguhnya aku berlindung kepada-Mu daripada kesusahan dan kesedihan; aku berlindung kepada-Mu daripada kelemahan dan kemalasan; aku berlindung kepada-Mu daripada sifat pengecut dan bakhil; dan aku berlindung kepada-Mu daripada beban hutang dan kekerasan manusia."

Followers

Looking for new direction

Lately, my life feels like empty... I have no mood going to work, demotivated and feels lost whenever i come to work. Like nothings to do although i have a quite long list of pending work to do.. I thinks I really don't suit with the company.. maybe because usually i have a good relationship with my boss, but this one i don't know what to say...

Is it the right time to look for new direction already?

Huda....

Dah dua malam anak 'bongsu' aku tu buat hal... 1st day tu sebab dia demam.. tapi x dek la sampai tak nak tido... masa dia demam tu, aku letak cool fever.. the next day, demam dia dah ok.. badan tak panas la... tapi dia x nak tido... start kul 12 nangis sampai la kul 3.30pg... dengan keadaan aku x tak berapa nak ok nie, hubby aku la terpaksa take care of her... (Kesian hubby.. gi keje pun sakit kepala sebab x cukup tido)..
2nd night pun sama, dr kul 12 mlm dia nangis till kul 4 pg... this time around aku terjaga sebab dia nangis lain macam.. Usually kalu aku ambik dia bawak masuk bilik dia akan senyap.. tapi this time around tak jalan... She keep crying and crying.. dah kul 4.30am baru dia tido.. wake up pagi memang tak larat ar kan.... so aku ambik emergency leave ar...Sakit kepala la...
Kadang2 aku rasa tak best gak sebab this month dah 2 kali aku ambik EL + 1 day MC. Since aku dlm probation period, x elokla selalu camtu kan... but what to do.... x larat sgt la.....
Aku nak bawak Huda gi klinik pun x tau nak cakap ape.. sebab dia looks ok.. x demam, minum susu ok, minum air ok... tapi when night time she's crying... huhu.. mistik sungguh!!!!

Today Huda genap 10 months... Tido cepat yer.. jgn nangis2 lagi.... x larat dah mama ngan papa 3 days in a row.....

My 4th pregnancy..

Last week aku check for pregnancy.. Just beli kat Pharmacy.. and the result of test is positif.. Aku ngan hubby masing-masing cam tak tau nak describe perasaan memasing.. Sebab x plan kan...
Tapi tak pe ar.. hopefully boy plak kan!! Lepas nie boleh 'tutup buku' unless kalu tetiba teringin nak menambah lagi kan...

This pregnancy actually aku agak teruk untuk 'morning sickness'.. but not on the morning only.. but throughout the days.. huhuhu... so sad...sebab my previous pregnancy aku x dek la mabuk2 nie kan... So.. kurang sihat sikit ar... badan pun letih.. lost appetite sikit.. tapi luckily aku still boleh makan ar...

Hopefully aku boleh strong for this pregnancy...

Maid or maid...

Semalam maid aku cakap dia nak berhenti kerja.. Alasan dia sebab tak larat.. Hmmm... problem la nie kalau maid aku berhenti.. sebab susah la sikit.. anak-anak aku ni tak nak gi taska.. sekarang dok fikir nak buat camne.. should i hire maid through agency or should i send them to taska also... masalah sungguh la camni...

Kadang-kadang aku terfikir, what makes them rasa tak larat? possibility:-
1) anak-anak nakal?
2) aku fussy?
3) too many house work?

justification:-
1) Anak-anak memang nakal.. sometimes tak nak dengar cakap dan suka fighting..
2) Aku fussy:- sometimes aku memang fussy tapi tak dek ar teruk sangat.. std ar kadang2 mood aku tak baikkan.. pastu kalau benda yg aku ajar byk kali x betul gak, aku memang berleter ar...
3) house work?? aku tak dek ar letak specified house work task.. masak pun aku masak sendiri.. diorang rasa nak buat buatla.. aku tak kisah pun, janji anak2 aku diorang jaga dah ar... aku ngan hubby x fussy pun pasal nie..

mungkin gak dr segi pemakanan.. sebab maid aku x makan pedas.. kat umah aku plak, semua masakan agak pedas.. tapi aku ada bgtau, nak makan ikut taste diorang masak ar sendiri...

Dulu dia cakap dia lari dr majikan lama sebab majikan lama tak bayar gaji.. aku tak pernah miss bayar gaji dia...

Pastu dia kata, majikan lama selalu bergaduh husband n wife.. kat rumah aku kalau anak2 bergaduh tu selalu ar... aku ngan hubby so far ok jer...

So, aku tak tau.. di mana silapnya.... maid or maid...

Sedihnyer...

Hari nie saya sedih sangat.. This morning ada discussion ngan HR Manager kat tempat kerja aku.. Ntah camne ntah, dia bgtau aku yg boss aku tak puas hati ngan aku.. sebab boss aku kata aku discuss ngan org lain pasal somethings tanpa go through dia..

ha??? aku cam blur ar.. apa yg aku discuss ngan org lain tanpa dia.. Bos aku ngadu kat HR Mgr tu kata yg aku nak set HSE committee tanpa bgtau dia... Tercengang aku sebab benda tu Engineering Division Mgr yg initial bukan aku.. then some more, she even call aku ngan bos aku utk meeting tu.. Boss aku pun memang attend the meeting..

Then aku come out with meeting minutes and new proposal as agreed in the meeting and even e-mail to him for him to get approval from MD. How come he said he know nothings??? Aku tak suka ar keje camni.. Kalu dia tak puas hati, cakap ar kat aku.. yg ngadu kat HR manager tu apsal??? Cuba tanya aku dulu.. sebab dia sometimes memang tak baca e-mail aku bg dia.. so, anythings cuba tanya aku dulu... Sedih ar camni!! ni yg rasa cam nak carik keje lain jer nie... huhu
Related Posts Plugin for http://mazatulazura.blogspot.com
Copyright © 2013-20124 Small Steps To A Big Journey All Rights Reserved Cik Eintan Nurfuzie