-->

 photo mai.jpg
I am Mai, your Shaklee Independent Distributor at Shah Alam,Selangor. COD Area coverage Shah Alam, Subang, Ara Damansara, Kampung Melayu Subang.
Delivery throughout Malaysia . Shaklee ID: 958686 | farizatul2002@yahoo.com| 0126629171|FB:Mazatul Azura Muhamad FB Pages: maishoppe
"Ya Allah! Sesungguhnya aku berlindung kepada-Mu daripada kesusahan dan kesedihan; aku berlindung kepada-Mu daripada kelemahan dan kemalasan; aku berlindung kepada-Mu daripada sifat pengecut dan bakhil; dan aku berlindung kepada-Mu daripada beban hutang dan kekerasan manusia."

Followers

Persekitaran Rumah (Kawasan Belakang)

Nie gambar projek buku hijau we all kat kawasan belakang rumah yg sekangkang kera tu.. Tamak sungguh aku.. Kalau boleh semua benda nak ditanam...

Ni pokok kacang panjang renek- tak menjalar tapi sebijik cam kacang panjang la...


Pokok terung panjang..
pokok cili padi (benih thai..)
pokok tomato yg dah berbunga.. tapi x lekat pun buah dia.. apa masalahnyer???
Pokok bendi yg dah beberapa kali dituai hasilnya...


Pokok sayur kailan

pokok sayur asin-asin (ada yg panggil pucuk manis)
pokok mata kucing (hubby yg insist sgt nak ade pokok nie..)

pokok pisang (hubby den tanam masa mula-mula masuk rumah nie... pokok je tembun, buahnyer.. hahahhaha.. malu nak citer....)

anak-anak benih yg masih dalam process penyemaian...

pokok cili kulai..

Sayur sawi

Lobak Merah (carrot)..

Pokok limau apa pun tak tau.. Masa mula-mula kawin dulu beli pokok limau purut.. tapi dia ada dua jenis limau (macam kacuk). yang limau purut tu mati.. tinggal yg nie hidup.. after 6 years baru berbunga.. x sabar nak tgk limau ape.. rasanya limau nipis kot...


Pokok Keti (dah kawin baru tahu pokok ni..)

Pokok Mengkudu....

Banyak lagila pokok kat blkg rumah tu.. such as pokok limau purut, kari, delima, misai kucing, cekur, kaduk, sireh, nenas dll... x larat nak tulis dah.... Pendek kata sebenarnya setiap pokok tu ada cerita tersendiri yg hanya aku saja tahu sejarahnya....

1 Nukilan Rasa:

  1. wah hebat!!!! bukan calang2 orang yg bole tanam or cuba tanam 'lobak merah!!!!

    aku pun mesti cuba nie.....

    kalo lobak putih aku x heran...sbb aku x makan....

    BalasPadam

Terima Kasih Sudi Singgah.. Silalah tinggalkan jejak yer.. Insya-Allah.. nanti saya jenguk kembali :)

Related Posts Plugin for http://mazatulazura.blogspot.com
Copyright © 2013-20124 Small Steps To A Big Journey All Rights Reserved Cik Eintan Nurfuzie