-->

 photo mai.jpg
I am Mai, your Shaklee Independent Distributor at Shah Alam,Selangor. COD Area coverage Shah Alam, Subang, Ara Damansara, Kampung Melayu Subang.
Delivery throughout Malaysia . Shaklee ID: 958686 | farizatul2002@yahoo.com| 0126629171|FB:Mazatul Azura Muhamad FB Pages: maishoppe
"Ya Allah! Sesungguhnya aku berlindung kepada-Mu daripada kesusahan dan kesedihan; aku berlindung kepada-Mu daripada kelemahan dan kemalasan; aku berlindung kepada-Mu daripada sifat pengecut dan bakhil; dan aku berlindung kepada-Mu daripada beban hutang dan kekerasan manusia."

Followers

Perjalanan Karier Ku...

Dah almost 4 months aku attached to this company... Macam-macam perassan yang tak dapat aku nak ceritakan.. What I feel about my job now.... Basically aku happy sebab dapat join company nie.. but on the other hand, aku rasa my job now memang tak sesuai langsung dengan aku... Sebabnya aku tak happy kan!! Bukan tak happy sebab company tak bagus, tapi sebab keje yang aku buat nie.. Pastu satu factor lagi, aku kan aktif type punya org, then aku juga straight dalam keje.. what should be done must be done.. tapi karektor aku ngan bos aku lain.. my bos is soft type.. and semua benda basically aku terpaksa belajar sendiri dan uruskan sendiri.. Kadang-kadang rasa cam buat keje sorang-sorang.. tak dek sape nak refers..

Dalam dilemma sungguh aku!! ikutkan hati nak cari keje lain, tapi sayang nak tinggalkan company nie... aku tingin nak mintak pendapat you all... What should I do?? Leave the company and find keje yg boleh buat aku happy atau stay with the company tapi tak happy ngan keje...

things to consider:-
1. company benefit best
2. working time flexible
3. environment ok
4. Kawan-kawan ok

but..
1. x happy ngan keje (bosan)
2. difficult to get others opinion (boss x suka kalau saya mintak pendapat org lain. Make my own decision)
3. When problem comes, i can't refer to anyone, have to scrath my head, when things goes fine, credit goes to someone else..


kawan2.. what say u?

2 Nukilan Rasa:

  1. Kadang2 keputusan memang sukar...
    berdoalah semua keputusan itu terbaik utk seramai orang yg kita sayangi..

    All the best..

    BalasPadam
  2. Itula.. dilemma sungguh.. recently management nak hantaq utk CSO. Tapi kene ikat contract at least 5 years.. huhuhu.. hubby kata pergi, diri sendiri tak confident boleh stay sampai 5 thn ke dak.. Ntah ler akak...

    BalasPadam

Terima Kasih Sudi Singgah.. Silalah tinggalkan jejak yer.. Insya-Allah.. nanti saya jenguk kembali :)

Related Posts Plugin for http://mazatulazura.blogspot.com
Copyright © 2013-20124 Small Steps To A Big Journey All Rights Reserved Cik Eintan Nurfuzie