-->

 photo mai.jpg
I am Mai, your Shaklee Independent Distributor at Shah Alam,Selangor. COD Area coverage Shah Alam, Subang, Ara Damansara, Kampung Melayu Subang.
Delivery throughout Malaysia . Shaklee ID: 958686 | farizatul2002@yahoo.com| 0126629171|FB:Mazatul Azura Muhamad FB Pages: maishoppe
"Ya Allah! Sesungguhnya aku berlindung kepada-Mu daripada kesusahan dan kesedihan; aku berlindung kepada-Mu daripada kelemahan dan kemalasan; aku berlindung kepada-Mu daripada sifat pengecut dan bakhil; dan aku berlindung kepada-Mu daripada beban hutang dan kekerasan manusia."

Followers

Nothing to Story...

Actually.. banyak aktiviti we all lately... Tapi ntahla.. malas bebeno aku nak meng'update' blog aku... Nie saje-je nak buat summary... Aktiviti and also problem yg mendatang.. hehehehe

Okla.. aku start ngan problem la dulu... Bukanla problem sangat.. tapi yg agak menyusahkan aku la kan... The problem is... Maid aku dah nak berhenti.. Katanya nak balik Indonesia.. Aku dah pening nak carik pengganti nie.. Iyela.. skrg nie, nak dptkan maid baru cost dia dalam 6.5K to 7.7K. Pastu belum tentu ok.. Kalu x ok nak tukaq maid problem gak.. sebabnyer processing fees rm500... Adusss... Dah la tu, sejak dia nak balik nie, asyik sakit jer.. Weekend kalu dok kat umah mulalah, sakit kepala la.. demam la.. sakit badan la.. tapi kalu aku bg keluar, sihat plakk.. Hubby aku dah start bengang dah... Tapi tu la... Nak cakap byk2 malas ar aku.. So.. skrg nie aku kena carik replacement ar... So, sape2 kalu ada kenal org2 yg boleh bawak masuk maid terus dr indonesia, plz inform me key.. sebab aku try to cut cost sikit.. aku buat sendiri utk permit kat sini ka.. lagu mana ka.. terpulangla...

Habih bab tu.. sekarang nak cite bab makan2 plak..

1/ Berkunjung ke Pasar malam di TTDI Jaya...
Hari Jumaat retu, balik dr keje, aku ngan hubby singgah pi Pasar malam kat TTDI Jaya.. MAybe new place kot.. Tapi aku suka ar.. sebab masa we all sampai tu, org tak ramai lagi.. So.. nampak x crowded sangat.. Saje ar tinjau2 keadaan dia kan... Byk gak ikan dan lauk2 basah.. yg bestnyer.. sayur2 dia, and seafood semua nampak segar bugar.. hehehehe.. nampaknyer, after this rajin ar aku berkunjung ke sana utk mencari supply lauk pauk..

2/ Dinner at Flaming Steamboat..
Aku janji nak belanja kengkawan aku utk dinner.. Sebabnyer.. dulu masa keje kat Erasensa, aku masuk atas recommendation cik zura... So, memandangkan aku dah berenti, still x belanja lagi, aku speed up la the process... Al-maklumlah.. skrg nie keje rileks sikit.. so byk ar boleh plan aktiviti... For dinner that night, aku ajak cik zura, awie, cik din n wife (ain). Janji ngan diorang 8pm kat sana.. Kitorang after work terus pi sana... sampai sana pukul 6ptg.. dok ada 2 jam lagi b$ 8pm.. So, my hubby gi masjid sat.. lepas tu we all terus ke sana.. so early.. aku confirmkan booking.. manalah tau, depa x book plak kan..

After confirmed, aku ngan hubby ingatkan nak jalan2 dulu ar.. sebab still early kan... Tapi kat situ mana ada tempat nak pi jengjalan, nak pi sunway piramid malas plak.. Call diorang, sume x bertolak lagi.. Aku decide to go in first ar.. memandangkan x dek ape nak buat.. Ingatkan nak tunggu dulu b4 start.. tapi bila dah duduk.. mulalah kaki dan tgn nak bergerak mencarik makanan.. So.. we all start dulu ar... (sori ar kengkawan..he..he..he..)

About 8.30pm cik zura ngan awie sampai followed with en din n ain... Dah tembam dah cik Ain.. Maklumlah.. counting time to deliver their first baby... Apa lagi, diorang meneruskan je la agenda yg we all dah start.. heheheheh.. makan2 dan sembang2.. sedar2 dah pukul 10.30... Aku panggil nie perjumpaan 6P (sebab we all semua dr negeri yg bermula dari P, i.e Pahang, Perlis N Perak). Alhamdulillah.. tercapai gak hasrat aku nak makan2 ngan diorang beramai2.. Actually, nie first time aku duduk semeja ngan Ain (wife Cik din). Dia Ok.. sporting n boleh jadik geng ar... Cik Din pun confirm nak berenti end of this month. Aku doakan dia berjaya di tempat baru dia...

Hopefully everytings will goes as our planning dan kami semua berjaya di bidang masing-masing...

0 Nukilan Rasa:

Catat Ulasan

Terima Kasih Sudi Singgah.. Silalah tinggalkan jejak yer.. Insya-Allah.. nanti saya jenguk kembali :)

Related Posts Plugin for http://mazatulazura.blogspot.com
Copyright © 2013-20124 Small Steps To A Big Journey All Rights Reserved Cik Eintan Nurfuzie