-->

 photo mai.jpg
I am Mai, your Shaklee Independent Distributor at Shah Alam,Selangor. COD Area coverage Shah Alam, Subang, Ara Damansara, Kampung Melayu Subang.
Delivery throughout Malaysia . Shaklee ID: 958686 | farizatul2002@yahoo.com| 0126629171|FB:Mazatul Azura Muhamad FB Pages: maishoppe
"Ya Allah! Sesungguhnya aku berlindung kepada-Mu daripada kesusahan dan kesedihan; aku berlindung kepada-Mu daripada kelemahan dan kemalasan; aku berlindung kepada-Mu daripada sifat pengecut dan bakhil; dan aku berlindung kepada-Mu daripada beban hutang dan kekerasan manusia."

Followers

Huda Demam

Semalam Huda start demam panas. Actually dia demam dr hari sabtu.. Tapi mlm tadi demam dia memang quite heavy la.. Nak gi keje hari ni macam x best jer.. Tambahan plak mlm x cukup tido... Aku risau gak, coz dia pernah admitted to HTAR due to bronkitis.. Poor my little daughter. Hopefully dia cepat sembuh dan give us back her expensive smile...

Tempat Kerja Baru

This is my first week at my new work place.... Satu minggu yang cukup membosankan coz aku belum betul-betul on the job kan... So, hari pertama dan kedua.. masuk je pukul 10 pg, aku dah start mengantuk... Mulalah.. pening... hahahaha. Maklumlah.. PC tak dapat lagi.. pastu boss plak tgh bercuti (emergency). Tak dek apa nak buat... Pandai-pandai la bawak diri.. hehehehe

Masuk hari ketiga... aku dah dapat PC.. Benda pertama yang aku buat is download YM.. (Actually kat sini YM kene block..Tapi tempat aku boleh masuk plak) . Pastu access to online document.. and aku start compiling keje2 aku la... Terpaksala carik alternative utk buat keje.. Kalu dak.. confirm ar... mengantuk giler.... Memang boring ar.. sebab aku dah get use keje yg kelam-kabut sampai x dek masa nak resr.. Masuk sini memang rileks giler.. Sementara nak menyesuaikan diri kan....

Tapi yg bestnyer, sejak keje sini aku dapat balik cepat.. paling lambat kul 6.30 dah ada kat rumah.. Memang best giler ar.... So.. aku ada byk masa kat rumah.... Hopefully, aku cepat belajar and able to do my work independently (al-maklumlah.. dah lama tinggalkan bidang QA nie).

So.. wish me luck!!!

2nd Last Day

Hari nie merupakan my 2nd last day kat sini.. Alhamdulillah.. all my target is achieved. Aku dpt close account for year 2008. Last night stayback ngan boss aku (Cik Din)... Dia betulkan semua account yg mana aku x dpt trace.. Best ar boss aku tu.. buat keje rileks jer.. tapi manage to settle everythings.. Actually aku x sempat nak tgk details.. sebab terkejar-kejar ngan keje daily.. so.. after finished my recon, mintak boss aku dtg check n betulkan semua yg aku x dpt trace... (sebenarnya aku x tgk pun kes-kes untraceable, nak cepat punya pasal...) Alhamdulillah.. dengan pertolongan boss aku tu, everythings looks like ok right now...

Next week aku akan start keje baru.. Doakan kejayaan aku dan aku juga doakan bos aku cepat2 dapat keje lain (ha..ha..ha.. boleh ke nak doakan camtu??). Hopefully everythings will be great... Insya-Allah....

Hari-hari Terakhir

Actually sekarang nie bolehla dikatakan hari-hari terakhir aku sebelum berpindah ke tempat keje baru (which will be start on 16 Feb).. Dalam a few days je lagi... Alhamdulillah.. so far keje aku kat sini almost finished.. Insya-Allah.. I will manage to finished it on time. Yesterday, my big boss come to the office ( last week he already met me to discuss about my resignation). Still asking me to reconsider my resignation.. Tapi kesian dia, because my answer is still no.. Bukan apa.. aku plan nak sambung belajar.. Kalau planning aku menjadi, I have to find a job that offering me 5days a week. Walaupun my big boss is given counter offer.. but for me money is not everythings.... Kesian plak kat boss aku...

Memandangkan I'll be leaving soon.. so aku agak berhempas-pulas menyetelkan keje.. which is required my attention and patient (banyak betul correction yg perlu dibuat sampai sometimes aku lost patient). Keje kat sini best sebab keje aku tak pernah habis.. Lagipun byk bende yg aku boleh belajar... Tapi yg tak tahan anak-anak dah start complaining sebab everyday balik lewat.. Paling awal aku balik pun 7.30 mlm...

Sedih gak nak tinggalkan company nie, tapi nak buat camne.. I've made a decision to leave and looking for more time for me myself and family and also to continue my planning... Hopefully everythings will be fine...
Related Posts Plugin for http://mazatulazura.blogspot.com
Copyright © 2013-20124 Small Steps To A Big Journey All Rights Reserved Cik Eintan Nurfuzie