-->

 photo mai.jpg
I am Mai, your Shaklee Independent Distributor at Shah Alam,Selangor. COD Area coverage Shah Alam, Subang, Ara Damansara, Kampung Melayu Subang.
Delivery throughout Malaysia . Shaklee ID: 958686 | farizatul2002@yahoo.com| 0126629171|FB:Mazatul Azura Muhamad FB Pages: maishoppe
"Ya Allah! Sesungguhnya aku berlindung kepada-Mu daripada kesusahan dan kesedihan; aku berlindung kepada-Mu daripada kelemahan dan kemalasan; aku berlindung kepada-Mu daripada sifat pengecut dan bakhil; dan aku berlindung kepada-Mu daripada beban hutang dan kekerasan manusia."

Followers

Muka Ku Bengkak!!!!!!

Pagi tadi masa bangun tidur rasa cam muka on my left bengkak sikit.. Semalam kena gigit kat semut tang pipi tu... I go to work as usual.. Masuk ja pukul 10pagi, bengkak dah start membesar sampai bawah mata... huhuhu... siap macam lebam lagi kat eye bag... Punyalah tak selesa.. Rasa gatal pun ada, rasa perit pun ada... Macam-macam... Tak tau la pasai apa jadi lagu nie.... Officemate sume dok usik.. diaorg kata mlm jumaat dok bertumbuk.. Hehehehe.... Kesian kat diri aku sendiri...
Hopefully cepatlah ok muka aku nie.. Tak tahan betul kegatalannya...


Sedih...

Hari nie rasa sedihlah.... Ntah apa lagi yang bakal datang.. x tau la.. Semoga Allah sentiasa memberikan aku kekuatan dlm mengharungi semua dugaan yg mendatang... Anak-anak aku makin hari makin tak terjaga.. Hantar pi taska yang sulung dah habis berkudis seluruh badan, yang 2nd dah start berjangkit dan yang kecik sekali habih melecet.. Rasa sia-sia jer bayar mahal2 tapi penjagaan yang diberikan tak bagus... Kalaulah aku dapat menjaga sendiri mereka alangkah bagusnya... Tapi itulah.. keadaan ekonomi tak mengizinkan untuk aku berhenti dr bekerja.... Ya Allah... Kau lebih mengetahui apa yang Kau rancangkan untuk kami sekeluarga.. Harapan aku agar ikatan kekeluargaan kami sentiasa kukuh walaupun sentiasa diuji...

Kunjungan student PPUM-Nandini

Nak cerita sikit... dulu masa aku bersalinkan huda ada student PPUM minta kebenaran utk monitor perkembangan baby from born till 2 years for her tesis... So hari nie merupakan hari pertama kunjungan dia ke rumah kami.. Nandini namanya... Okeylah gak... Sekurang-kurangnya aku pun dpt belajar gak... Maklumlah dulu cita2 nak jadik doktor.. tapi results out... so tumpang je lah tuah org....

Antara karier dan keluarga

Hari nie rasa kesian kat puteri sulung aku... Pagi2 lagi dah menangis tak nak pergi taska... Entahlah.. kadang-kadang rasa nak marahpun ada.. tapi bila dikenang semula.. kesian pulak rasanya.. Al-maklumlah.. aku hari2 lewat ambik dia dari taska... mesti dia boring bila semua org dah balik.. tinggal dia dan adik2 ja.... Tapi apa nak buat.. nak ambik maid tak mampu lagi... Cost utk seorang maid pun mencecah MYR6K..Gaji bukanlah besau sangat... Kalau ikutkan perancangan aku bila dia dah masuk 5 tahun aku nak bekerja sendiri.. tapi ekonomi tak mengizinkan.... Aku nak spend lebih masa dengan dia dan monitor pembelajaran dia... Tapi hakikatnya kalau dengan dia aku selalu hilang sabar... Entahlah.... aku sendiri tak tahu... Hopefully in future everythings will goes smoothly dan semua hal-hal yang berbangkit skrg dpt diselesaikan....

Office Housekeeping.....

Hari nie kat office kitorang buat housekeeping.. Office aku yang punyalah serabut tu looks quite ok la now.. Kalau tak serabut bebeno... Banyak lagi planning aku utk housekeeping office tu.. Aku cukup tak pandai nak buat kerja kalau office berserabut... Insya-Allah... Lepas nie okla sikit kot... Sejak aku join company nie aku selalu tak jumpa nak retrieve document sebab sistem filing yang hentam keromok je tuh... Alhamdulillah.. so far hubungan aku ngan bos n subordinate aku ok... Rasanya aku happy la gak keje kat situ... Ya Allah.. kau berilah keberkatan dalam setiap pekerjaan yang aku lakukan.... Walaupun subordinate aku cakap aku cerewet.. Memang aku teliti bab keje2 nie... especially when it's involve money.. Yelah.. kalu apa2 hal aku yang tanggung... Nanti kalu problem aku gak yang kena marah kat big boss.... Lagipun memang dah prinsip aku do it right at the first time and every times.......

Thanks Hubby...

Banyaknya masalah aku sekarang nie.... Tak tahu dah nak buat apa... Alhamdulillah.. suami aku sentiasa bersama aku dalam meniti permasalahan yang mendatang... Thank hubby.... Your support is very high appreciated..

Allah Lebih Mengetahui....

3 hari lepas aku mendapat berita gembira yg kakak aku selamat melahirkan seorang puteri... Semalam aku mendapat berita yang babynya telah dimasukkan ke icu due to complication and in very critical condition... Paru-paru baby tak matang menyebabkan kesukaran bernafas.. Walaupun dengan 100% support.. keadaan baby is getting worse... Aku mendoakan yang terbaik utk my new niece.... Semoga kakak aku juga tabah menghadapi semua cubaan dan bersedia utk sebarang kemungkinan....

Hari yang malas....

Hari nie macam biasa aku di office... Walaupun x bz tapi x dek masa nak lepak... So far aku dah boleh menyesuaikan diri dengan kerja baru aku nie... Masih dlm peringkat belajar... Tapi rasanya dah improving la sikit dr 1st day aku join this company... Tepat kul 6ptg aku terus cabut.... Terasa nak balik awal hari nie.. dpt elakkan jem sikit... Sampai umah 6.45ptg... lepak2 punya lepak.. terasa malas plak nak masak utk dinner.. So i tell my husband that i think i want to eat 'maggi' only... heheh.. bagus punya isteri......

Our Angles....

Masih dalam introduction... Aku teringin nak cerita pasal anak2 aku... Well.. this is the 1st one..

Anak yg paling nakal dan aktif tetapi alhamdulillah.. terang hati... Nur Qistina Wafa dilahirkan pada 18/8/2004.... After 2 years lahir pulak yang kedua... Inilah dia... Nur Qismina Najwa.. Dilahirkan pada 14/9/2006.... Dah semakin nakal seperti kakaknya....

Then... yang paling kecik setakat ini... Dilahirkan pada 17/09/2008.. Nur Qasrina Huda.. Baby yg paling berat aku lahirkan setakat ini.... 3.8Kg.... So far okla dia.. Tak meragam.. Kuat tidur...
Tapi kesian kat yang kecik nie.. X boleh duduk senang.. Kakak-kakaknya selalu kacau.... Walaupun begitu.. anak-anak kami inilah penyeri hidup aku...

1st Day...

1st day i'm starting my blog.... Dah lama plan nak create blog sendiri.. asyik dok baca blog member jer... Ari nie letih sikit.. so x dek mood nak tgk tv.. Lepak depan laptop mulalah tekan tu tekan nie... Then terfikir nak create blog... Baru nak berjinak2 la nie... Aku rasa ok jugak bukak blog sendiri.. boleh luahkan rasa hati... Maklumlah.. kalau nak tulis dalam diari x rajin rasanya... Harap2 aku rajin la meng'update' blog aku nie.... As introduction...

This is my husband... Someone yg paling sabar dengan karenah aku yang kadang2 moody x tentu pasal...


Then ini anak2 aku... Charlie's Angle.. All girls.. But for us.. my husband said Farizal's Angle..
I believe that my blog akan byk cerita pasal our Angle nie.. Maklumlah.... They are growing up.. Selalu fighting each others... So aku and husband selalu pening kepala... Tapi inilah permata hati kami.. Moga2 bila dah besar nanti akan jadi anak yg solehah....
Related Posts Plugin for http://mazatulazura.blogspot.com
Copyright © 2013-20124 Small Steps To A Big Journey All Rights Reserved Cik Eintan Nurfuzie